Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Baby Appdate: Μια εφαρμογή που ενημερώνει την έγκυο για την ανάπτυξη του εμβρύου

Από τη στιγμή που μια γυναίκα μένει έγκυος θέλει να μάθει όσα περισσότερα γίνεται για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης και του μωρού της.

Σε αυτό,  καθοριστικό ρόλο παίζει η παρακολούθηση της κύησης από τον γυναικολόγο της και οι απαραίτητες εξετάσεις που πρέπει να κάνει.

Επειδή όμως οι απορίες είναι πολλές και καθημερινές συχνά οι μέλλουσες μητέρες αναζητούν πληροφορίες στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πλέον αρκετές δωρεάν εφαρμογές για την εγκυμοσύνη και την ανατροφή των παιδιών με πλούσιο υλικό για το κάθε στάδιο ξεχωριστά.

Baby Appdate

Μία από αυτές τις εφαργμογές είναι και η Baby Appdate, δημιουργός της οποίας είναι ο Καλπαζίδης Αλέξανδρος, φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πρόκειται για μια εφαρμογή για την παρακολούθηση της ανάπτυξης του εμβρύου κατά την κύηση . Η γυναίκα συμπληρώνει την ημερομηνία του πιθανού τοκετού και η εφαρμογή την αποθηκεύει και την ενημερώνει καθημερινά για την ανάπτυξη του μωρού, παρέχοντας της παράλληλα ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την τρέχουσα εβδομάδα κύησης. 

Επιπρόσθετα, η εφαρμογή διαθέτει ένα κείμενο σχετικά με τη μητρότητα κάθε μέρα καθώς και ένα κομμάτι κλασσικής μουσικής που έχει αποδειχθεί οτι είναι ευεργητικό τόσο για την έγκυο όσο και για το βρέφος.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν και μπορείτε να την βρείτε εδώ.


Πηγή