Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Back to school ιδέες για νηπιαγωγούς – Δημιουργικά παιχνίδια για μέσα στην τάξη (pics+vid)

Οι σχολικές τάξεις σε λίγο καιρό θα ανοίξουν και εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε όμορφες και δημιουργικές ιδέες σε όλες εκείνες τις νηπιαγωγούς που τις χρειάζονται για να απασχολήσουν δημιουργικά τους μαθητές τους.

Ελπίζουμε αυτές οι back to school ιδέες μας να φανούν χρήσιμες στις νηπιαγωγούς ως πηγή έμπνευσης.

Η μπάλα των ερωτήσεων

Αγοράστε ένα τόπι και γράψτε στο κάθε χρώμα μια ερώτηση.

«Πες μας κάτι που έκανες κατά τη διάρκεια των διακοπών σου»

«Αν μπορούσες να κάνεις ένα ταξίδι κάπου, πού θα ήταν;»

«Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;» και άλλες πολλές, μέχρι να γεμίσουν οι θέσεις της μπάλας. Έπειτα παίξτε με τα παιδιά. Όποια ερώτηση είναι πρώτη, το παιδί θα πρέπει να απαντήσει.

Τα χεράκια των παιδιών

paixnidia gia nipiagogeio 3

Σε ένα μεγάλο χαρτόνι ζητήστε από τα παιδιά της τάξης να αφήσουν το αποτύπωμα των χεριών τους, γράφοντας από κάτω το όνομά τους. Αφήστε δίπλα ένα κενό. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς ζητήστε τους να κάνουν το ίδιο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο έχουν μεγαλώσει οι μαθητές σας.

Η πράσινη σαλάτα

paixnidia gia nipiagogeio 1

Τα παιδιά μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μάθουν πώς να κόβουν με το ψαλίδι. Ζητήστε τους να κόψουν πολλά πράσινα χαρτάκια με το ψαλίδι και να τα βάλουν σε ένα πιάτο. Έπειτα ζητήστε τους να κόψουν και άλλα πολύχρωμα χαρτάκια φτιάχνοντας τη δική τους… σαλάτα!

Ζυμαράκι playdoh

playdough paixnidia gia paidia nipiagogeiou 2

Αυτό το εκπληκτικό ζυμαράκι, έχει ένα ευρύ φάσμα αναπτυξιακών, μαθησιακών και αισθητηριακών οφελών για τα παιδιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το playdoh είναι βασικό σε όλες σχεδόν τις τάξεις της πρώιμης παιδικής ηλικίας.

Μεταξύ άλλων ενισχύει τη δημιουργικότητα του παιδιού, το βοηθά στα μαθηματικά δημιουργώντας σχήματα και αριθμούς και αφήνει τη φαντασία του ελεύθερη.

Προτεινόμενο παιχνίδι για τα παιδιά νηπιαγωγείου – Popcorn Day

playdough paixnidia gia paidia popcorn 1

Φτιάξτε νόστιμο και λαχταριστό ποπ κορν. Με τη «μαγική» μηχανή πείτε στα παιδιά να γεμίσουν τα κουβαδάκια τους με ποπ κoρν και να φτιάξουν πολλά ακόμη τρελούτσικα σνακ.

playdough paixnidia gia paidia popcorn 2

Αφήστε τα να ζυμώσουν το ζυμαράκι τους να φτιάξουν μπισκότα, σιρόπι σοκολάτας ή καραμέλας και άλλες νόστιμες λιχουδιές που θα μοιραστούν με τους φίλους τους στο σχολείο.Πώς θα τα καταφέρουν; Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί


Πηγή