Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Δεν πάει ο νους πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ωτίτιδα του παιδιού σας με φυσικό τρόπο

Δεν πάει ο νους πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ωτίτιδα του παιδιού σας με φυσικό τρόπο

Πονάει το αυτάκι του, νιώθει κομάρες, έχει πονοκέφαλο και πυρετό;

Κατά πάσα πιθανότητα το αγγελούδι σας έχει ωτίτιδα. Αυτό φυσικά θα το κρίνει ο γιατρός γι΄ αυτό και μόλις δείτε τα συμπτώματα να γίνονται πιο έντονα θα πρέπει να τον επισκεφθείτε με το παιδί σας για να κάνει τη διάγνωση και να σας δώσει την ανάλογη θεραπεία.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε κι έναν φυσικό τρόπο για να ανακουφιστεί το παιδάκι σας από τους πόνους που προκαλούνται από αυτήν. Πάρτε χαρτί και μολύβι και θα μας θυμηθείτε. Οι κομπρέσες με ωμά κρεμμύδια. Όσο αστείο και παράξενο κι αν σας φαίνεται, με αυτές δημιουργούνται αιθέριοι ατμοί που μειώνουν τους πόνους και αποβάλλονται οι νοσογόνοι διεγέρτες.

Πηγαίνετε στην κουζίνα και κόψτε ένα κρεμμύδι σε φέτες. Τυλίξτε τα κομμάτια σε ένα λεπτό πανί. Η κομπρέσα θα πρέπει να σκεπάσει την περιοχή ανάμεσα στο πτερύγιο του αυτιού και το τριχωτό της κεφαλής. Τοποθετήστε από πάνω ένα μεγάλο κομμάτι πλαστική μεμβράνης οικιακής χρήσης που με τη βοήθεια  λιπαρής κρέμας θα κολλήσει γύρω από το αυτί, σφραγίζοντας αεροστεγώς το επίθεμα. Μπορείτε να στερεώσετε το επίθεμα κρεμμυδιού με ένα σκούφο. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι και 3 φορές τη μέρα.

Προσοχή: Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε σε επικοινωνία με τον παιδίατρο σε περίπτωση που το παιδί χειροτερέψει.

Πηγή: mothersblog.gr