Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Δείτε με ποιον νέο τρόπο μπορείτε να προβλέψετε το φύλο του μωρού σας!

Δείτε με ποιον νέο τρόπο μπορείτε να προβλέψετε το φύλο του μωρού σας!

Αν θέλετε και εσείς να προβλέψετε το φύλο του μωρού σας, δεν έχετε παρά να διαβάσετε την παρακάτω νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Βρότσλαβ στην Πολωνία, που δημοσιεύτηκε στο Physiology and Behaviour.

Πολωνοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που είχαν αγόρι, αισθανόντουσαν αηδία για φαγητά στα δύο πρώτα τρίμηνα της κύησης, από ό,τι όσες είχαν κορίτσια. Η αηδία σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας δημιουργείται για να προστατεύσει τα αναπτυσσόμενα αρσενικά έμβρυα, τα οποία είναι πιο ευάλωτα από τα θηλυκά, αναφέρει η ερευνήτρια Agnieszka Żelaźniewicz από το πανεπιστήμιο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

00018437108 Large

«Αυτό το αίσθημα της αηδίας είναι τελείως διαφορετικό από την κλασσική ναυτία της εγκυμοσύνης, αν και είναι πολύ πιθανόν να συνδέονται!», αναφέρει η ίδια.

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη προσπάθεια ερευνητών που ψάχνουν για σημάδια που προβλέπουν το φύλο του μωρού πριν από τη γέννηση, αλλά είναι μία από τις λίγες περιπτώσεις στην οποία οι επιστήμονες φαίνεται να ρίχνουν βάρος.

Και ενώ μπορεί να φαίνεται παράξενο, το ότι ερευνητές εξακολουθούν να προσπαθούν να προβλέψουν το φύλο του μωρου σε μια εποχή που το υπερηχογράφημα συχνά δίνει την απάντηση σε αυτό το φλέγον ζήτημα, υπάρχουν όμως πολλά ζευγάρια που επιλέγουν να μην γνωρίζουν το φύλο του μωρού τους, αλλά εξακολουθούν να εικάζουν για το τι φύλο μπορεί να έχουν, αναφέρει η γυναικολόγος Μαιευτήρας Νταίανα Μπίτνερ.

«Αν για παράδειγμα μια γυναίκα μυρίσει ένα ζευγάρι κάλτσες και αηδιάσει, το πιο πιθανό είναι να περιμένει αγοράκι!» αναφέρει η γιατρός Μπίτνερ και συνεχίζει, «Επίσης μια γυναίκα μπορεί να πάρει μια βελόνα, να τη δέσει με μια κλωστή και να την κρεμάσει πάνω από την κοιλιά της. Αν κάνει κύκλους δεξιόστροφους είναι κορίτσι, ενώ αν κάνει κύκλους αριστερόστροφους είναι αγόρι!».

00006292207 Large

Οι ερευνητές ωστόσο αυτής της νέας μελέτης συμφωνούν ότι το επίπεδο της «αηδίας» σε μια μέλλουσα μαμά είναι συνδεδεμένη με τον τρόπο λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος της, καθώς προσπαθεί να προστατεύσει το έμβρυό της.

Για να τεστάρουν τη θεωρία τους, οι ερευνητές προσέγγισαν πάνω από 92 έγκυες γυναίκες και τους ζήτησαν κατά τη διάρκεια του πρώτου, του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο με σκοπό τη δοκιμή για την «ευαισθησία» τους στην αηδία. Οι γυναίκες κλήθηκαν να αξιολογήσουν την αηδία τους σε διάφορες τροφές από το 1 εως το 5.

Όπως αποδείχθηκε, οι γυναίκες με αρσενικά έμβρυα αηδίαζαν πιο εύκολα κατά το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο από ό,τι εκείνες που περίμεναν κορίτσια.

 

Πηγή: mothersblog.gr