Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Δείτε πώς οι γονείς επηρεάζουν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στα παιδιά τους

Δείτε πώς οι γονείς επηρεάζουν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στα παιδιά τους

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι σημαντική για πολλούς λόγους, ανάμεσα στους οποίους είναι η πρόληψη της παχυσαρκίας, η ενυδάτωση και η πρόσληψη βιταμινών και φυτικών ινών.
Για το λόγο αυτό συστήνεται η ημερήσια κατανάλωση αυτών των τροφίμων σε όλες τις ηλικίες.

Δεδομένου ότι στην παιδική ηλικία μπαίνουν οι βάσεις για μια υγιεινή διατροφή, είναι σημαντικό τα παιδιά να συνηθίσουν να καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά. Ένας παράγοντας που φαίνεται να επηρεάζει την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών από τα παιδιά είναι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών από τους γονείς τους.
Μία μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Leeds έδειξε ότι όταν οι γονείς κατανάλωναν στα κυρίως γεύματα σαλάτα, τα παιδιά τους κατανάλωναν και αυτά σαλάτα στα αντίστοιχα γεύματα.
Σε μία ακόμα μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από το Πανεπιστήμιο της Minnesota παρατηρήθηκε ότι όταν οι γονείς κατανάλωναν φρούτο ως σνακ, τα παιδιά τους «παραδειγματίζονταν» και κατανάλωναν και αυτά φρούτο ως σνακ.

Συμπερασματικά, οι γονείς αποτελούν ένα ισχυρό πρότυπο για τα παιδιά τους και φαίνεται ότι μπορούν καταναλώνοντας και οι ίδιοι φρούτα και λαχανικά να τα βοηθήσουν να υιοθετήσουν αντίστοιχες υγιεινές διατροφικές συνήθειες, θέτοντας σωστές για την υγεία τους.

 

 

 

 

Πηγή: neadiatrofis.gr