Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

DIY ενυδατική κρέμα με αλόη για κουρασμένες μαμάδες – Πώς θα τη φτιάξετε

Πώς θα ξεκουράσετε το κουρασμένο σας δέρμα… Ναι, υπάρχει τρόπος και βρίσκεται στο σπίτι σας.

Κοιτάζοντας παλιές σας φωτογραφίες θα παρατηρείτε σίγουρα τη φρεσκάδα, τη ζωντάνια και την ξεκούραση όταν ακόμη δεν είχατε παιδιά. Αν βάλετε δίπλα σε αυτές τις φωτογραφίες, εικόνες από την μετά παιδιών εποχή θα δείτε ότι το πρόσωπό σας δείχνει κουρασμένο και άτονο. Ναι, μην απορείτε. Συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες που αποκτούν παιδιά και αυτό το δέρμα ονομάζεται κουρασμένο δέρμα μαμάς.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μαύρους κύκλους εξαιτίας του κακού ύπνου, μικρές ρυτίδες γύρω από τα μάτια, θαμπό δέρμα και μερικά σπυράκια και έντονους πόρους.

Αν λοιπόν το πρόσωπό σας “φωνάζει” για ενυδάτωση, φροντίδα και περιποίηση θα πρέπει να κάνετε κάτι. Τι να κάνετε; Μια σπιτική κρέμα που θααναζωογονήσει το δέρμα σας και θα το κάνει πιο λαμπερό. 

Αλόη βέρα για το κουρασμένο δέρμα μαμάς

Η αλόη θεωρείται ένα θαυματουργό φυτό με πολλά οφέλη για την υγεία και θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C, E και Β και περιέχει επίσης φολικό οξύ, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο και μαγγάνιο.

Εκτός από τα διάφορα φαγητά, η αλόη χρησιμοποιείτε ευρέως και σε καλλυντικά, όπως κρέμες περιποίησης και ενυδάτωσης. Πολλές από εσάς ίσως έχετε ένα γλαστράκι με αλόη στο σπίτι σας, γιατί λοιπόν να μην το αξιοποιήσετε για να φτιάξετε τη δική σας σπιτική κρέμα ενυδάτωσης;

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς θα φτιάξετε τη δική σας ενυδατική με λίγη αλόη και άλλα υλικά που μπορείτε να προμηθευτείτε εύκολα. Δείτε τι θα χρειαστείτε και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε παρακάτω.

Η συγκεκριμένη κρέμα, εκτός από ενυδάτωση θα προσφέρει στο δέρμα σας λάμψη, ενώ παράλληλα έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και συμβάλλει στην καταπολέμηση της ακμής.


Πηγή