Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

DIY: Σπιτικές μάσκες με μέλι για αφυδατωμένα μαλλιά

Tα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται περισσότερο το καλοκαίρι. Ο ήλιος ,το θαλασσινό νερό, το χλώριο της πισίνας, τα αφυδατώνουν με αποτέλεσμα να χάνουν τη λάμψη τους.

Ποια είναι η λύση; Οι μάσκες μαλλιών και μάλιστα οι σπιτικές.

Μπορεί να χρειάζονται λίγο παραπάνω χρόνο αλλά αξίζει τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να αφιερώνετε μια ώρα στο πιο σημαντικό κομμάτι της γυναικείας ομορφιάς.

Σήμερα σας προτείνουμε μάσκες μαλλιών με κύριο υλικό το μέλι.

Το μέλι αποτελεί ένα ιδανικό conditioner για τα μαλλιά, διατηρώντας τη φυσική υγρασία της τρίχας και κάνοντάς τα να φαίνονται απαλά και λαμπερά.

Μάσκα με ελαιόλαδο και μέλι

Υλικά

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το μέλι. Αυξήστε την ποσότητα ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας. Απλώνετε το μείγμα στα μαλλιά σας και καλύψτε τα με ένα σκουφάκι του ντους ή με διάφανη μεμβράνη. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για περίπου δύο ώρες και στη συνέχεια λούστε τα μαλλιά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτή τη μάσκα δύο φορές την εβδομάδα για να διατηρήσετε την υγεία των μαλλιών σας.

Μάσκα με μπανάνα και μέλι

banana

Υλικά

1 μπανάνα
1/4 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι

Εκτέλεση

Καθαρίστε την μπανάνα και λιώστε τη καλά με ένα πιρούνι.Η μπανάνα είναι πλούσια σε  βιταμίνες και αντιοξειδωτικά καθιστώντας τη ιδανική για την αναζωογόνηση των μαλλιών. Ανακατέψτε τη μπανάνα με το μέλι και το γιαούρτι, μέχρι να γίνει ένα λείο το μείγμα. Αφήστε το στα μαλλιά για 15-30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά.

Μάσκα με αβοκάντο και μέλι

avokado

Υλικά

1 μεσαίου μεγέθους αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση

Με μόνο δύο υλικά αυτή η μάσκα έχει εκπληκτικές ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. Το αβοκάντο περιέχει τέσσερις διαφορετικές βιταμίνες: A, B, E και D, και άλλα φυσικά έλαια που θα προσθέσουν λάμψη στα μαλλιά και θα αποτρέψουν την τριχόπτωση. Για να τη φτιάξετε, απλώς ανακατέψτε το αβοκάντο με το μέλι. Αφήστε τη μάσκα για 15-20 λεπτά να απορροφηθεί πλήρως στα μαλλιά σας. Κάντε ένα ελαφρύ μασάζ και λουστείτε.


Πηγή