Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Εγκυμοσύνη 7 απίθανα πράγματα που κάνει το μωρό μέσα σας

Εγκυμοσύνη: 7 απίθανα πράγματα που κάνει το μωρό μέσα σας

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι χωρίς αμφιβολία μια μαγική περίοδος.

Ακόμη και τις δύσκολες μέρες που μπορεί να υποφέρετε από ναυτίες, κράμπες στα πόδια ή να σας είναι δύσκολο να μετακινηθείτε είναι σχεδόν αδύνατο να αγνοήσετε, το θαύμα της ζωής που αναπτύσσεται μέσα σας. Κάθε βδομάδα είναι και πιο συναρπαστική από την προηγούμενη! Δείτε ποια καταπληκτικά πράγματα μπορεί και κάνει το μωρό μέσα σας.

Δοκιμάζει από το φαγητό σας

Όταν τρώτε συγκεκριμένα τρόφιμα, οι γεύσεις τους μπορούν να ανιχνευθούν στο αμνιακό υγρό σας. Το σκόρδο, ο γλυκάνισος, το τζίντζερ και οι γλυκές γεύσεις είναι γνωστό ότι μεταβάλλουν τη γεύση του αμνιακού υγρού. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτός είναι ο τρόπος της φύσης να προετοιμάσει το μωρό για τις γεύσεις που τον περιμένουν στον «έξω κόσμο». Ήδη από την 15η εβδομάδα, το μωρό σας θα αρχίσει να δείχνει μια προτίμηση στις γλυκές γεύσεις και ειδικά στην σοκολάτα!

Ανοίγει τα ματάκια του

Μπορεί να μην υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορεί να δει εκεί πέρα αλλά το μωρό θα ανοίξει τα μάτια του, περίπου στις 28 εβδομάδες κύησης. Δεν θα μπορεί να βλέπει καλά αλλά θα αρχίσει να αντιδρά στο φως κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου. Οι ερευνητές έχουν παρατηρήσει ότι όσο τα μωρά αναπτύσσονται τόσο περισσότερο κινούνται μακριά από το φως. Οι υπέρηχοι μάλιστα έχουν δείξει ότι, εάν ένα έντονο φως προβάλλεται επάνω στην κοιλία της μητέρας, το μωρό γυρίζει το κεφάλι του στην αντίθετη κατεύθυνση.

Αναπνέει

Ο ομφάλιος λώρος παρέχει στο μωρό σας όλο το οξυγόνο που χρειάζεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, παρόλο που το μωρό σας θα χρειαστεί να εξασκηθεί στην αναπνοή όταν γεννηθεί. Η πρώτη αναπνοή του μωρού δεν είναι ρυθμική εξαιτίας της αλλαγή τόσο της θερμοκρασίας όσο και του περιβάλλοντος,  αφού έρχεται στον κόσμο. Γι ‘αυτό, αν επιλέξετε να γεννήσετε στο νερό, το νερό της πισίνας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία σώματος. Με τον ομφάλιο λώρο ακόμη συνδεδεμένο, το μωρό σας θα συνεχίσει να παίρνει οξυγόνο.

Χαμογελάει

Πολλοί υπέρηχοι σε 3D έχουν δείξει ότι τα μωρά αρχίζουν να χαμογελάνε για πρώτη φορά στις 28 εβδομάδες κύησης.

Έχει λόξιγκα

Ο λόξιγκας του μωρού ξεκινάει από το πρώτο κιόλας τρίμηνο, αλλά κάποιες γυναίκες τον αισθάνονται πολύ αργότερα στην εγκυμοσύνη τους. Για κάποιες άλλες πάλι μπορεί να είναι καθημερινό φαινόμενο!

Κλαίει

Αυτό μπορεί να σας ραγίσει την καρδιά, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα το μικρό σας να κλαίει σιωπηλά στην κοιλιά σας για περίπου ένα λεπτό. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία των υπερήχων, οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει συμπεριφορές κλάματος στα έμβρυα. Οι ερευνητές μάλιστα υποστηρίζουν πως όταν το μωρό κλαίει στην μήτρα, τρέμει το κάτω χείλος του. Το κλάμα πάντως είναι ένα σημαντικό εργαλείο επικοινωνίας για τα μωρά και πρέπει να το τελειοποιήσουν πριν έρθουν στον κόσμο.

Δένεται μαζί σας

Όσο περνάνε οι μέρες το μωράκι σας δένεται όλο και περισσότερο μαζί σας! Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 εβδομάδων της εγκυμοσύνης, τα μωρό μπορεί και ακούει καλά τη φωνή της μαμάς του. Μπορεί λοιπόν να μην καταλαβαίνει αυτά που λέτε αλλά σίγουρα δίνει μεγάλη προσοχή στον τρόπο που τα λέτε! Γι’ αυτό άλλωστε όταν γεννιούνται τα μωρά μπορούν και αναγνωρίζουν τη φωνή της μαμάς τους!

 

Πηγή: baby.gr