Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Εγκυμοσύνη και αεροπλάνο: Τί πρέπει να προσέξετε αν ταξιδέψετε αεροπορικώς

Εγκυμοσύνη και αεροπλάνο: Τί πρέπει να προσέξετε αν ταξιδέψετε αεροπορικώς

Στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν απαγορεύονται τα αεροπορικά ταξίδια, με την προϋπόθεση ότι έχετε προηγουμένως συνεννοηθεί με τον γιατρό σας. Παρόλαυτα, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να προσέξετε.

 Πρώτα από όλα, με όποιο μέσο κι αν ταξιδεύετε, θα πρέπει να σηκώνεστε κάθε δύο ώρες να κάνετε μερικά βήματα, πράγμα που μπορείτε να πετύχετε με το πηγαίνετε τακτικά στην τουαλέτα.

Το βασικό σας πρόβλημα είναι ότι αν κάτι συμβεί, θα είστε μακριά από τον γιατρό σας. Φροντίστε λοιπόν να μην υπερβάλλετε με πολύ μακρινές αποστάσεις.

Αν αποφασίσετε να μπείτε λοιπόν στο αεροπλάνο όσο είστε έγκυος, προσέξτε τα εξής:

-Αποφύγετε τις πολύωρες πτήσεις εξωτερικού χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, καθώς γίνονται σε μεγάλα υψόμετρα, όπου το οξυγόνο είναι λιγότερο. Τόσο γιατί το παιδί σας θα παίρνει κι αυτό λιγότερο οξυγόνο, όσο και γιατί αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί και των δυο σας.
-Αν έχετε ούτως ή άλλως πρηξίματα κατά την εγκυμοσύνη, φορέστε ειδικά ρούχα και παπούτσια. Αποφύγετε στενά και εφαρμοστά ρούχα και παπούτσια, καλσόν και ό,τι άλλο σας περιορίζει.
-Να σηκώνεστε και να περπατάτε για να έχετε καλή κυκλοφορία αίματος και να αποφύγετε τις θρομβώσεις. Αν μπορείτε περπατήστε δέκα λεπτά την ώρα. Ρωτήστε τον γιατρό σας αν θα σας βοηθούσαν οι ελαστικές κάλτσες.
-Συνεννοηθείτε με την εταιρεία από πριν, εάν μπορείτε να έχετε ειδικό μενού, για να αποφύγετε τροφές που δε θέλετε να καταναλώσετε, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Ειδάλλως, φροντίστε να έχετε το δικό σας ταπεράκι.
-Να πίνετε πάρα πολύ νερό για να μηναφυδατωθείτε.
-Κλείστε θέση στον διάδρομο. Αν πάσχετε από συχνοουρία, θα βγαίνετε πιο εύκολα και χωρίς να ενοχλείτε τους υπόλοιπους.
-Oσο κάθεστε, να φοράτε τη ζώνη, με το οριζόντιο κομμάτι της ζώνης  τοποθετημένο κάτω από την κοιλιά, στην κορυφή των μηρών
-Στο αεροδρόμιο αποφύγετε αν μπορείτε τα μηχανήματα που εκπέμπουν ακτίνες Χ, παρόλο που πλέον η ακτινοβολία απο τα body scanners είναι ελάχιστη.

Καλές πτήσεις!

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr