Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Εγκυμοσύνη και κρυολόγημα Αντιμετωπίστε το με φυσικούς τρόπους

Εγκυμοσύνη και κρυολόγημα: Αντιμετωπίστε το με φυσικούς τρόπους

Πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ανησυχούν μήπως αρρωστήσουν.

Όσα μέτρα προφύλαξης κι αν λάβουν, ειδικά τις περιόδους που παρατηρείταιέξαρση των ιώσεων είναι πιθανό να αποκτήσουν ένα συνάχι ή μία ελαφρά ίωση.

Είναι προτιμότερο να αποφύγετε τα φάρμακα και να αναζητήσετε πιο φυσικές λύσεις. Όπως:

1.Τρώτε σούπες (όχι πολύ ζεστές): Οι κοτόσουπες και οι κρεατόσουπες είναι ιδανικές για τα κρυολογήματα. Συνδυάζουν την απαραίτητη λήψη υγρών με την πρόσληψη πρωτεϊνών από το κρέας ή το κοτόπουλο.

2. Πιείτε πολλά υγρά: Oι ειδικοί συνιστούν να πίνετε ακόμη και 2 λίτρα νερό την ημέρα (το γνωρίζουμε δεν είναι εύκολο, ειδικά το χειμώνα). Η ενυδάτωση του οργανισμού συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών που παράγονται από τα νεκρά κύτταρα, τα οποία αυξάνονται καθώς ο οργανισμός μάχεται τους ιούς.

3. Πείτε ναι στα πορτοκάλια: Είτε σε φυσικό χυμό είτε ως φρούτο, προσπαθήστε να καταναλώνετε αρκετά όσο ταλαιπωρείστε από το κρυολόγημα. Τα πορτοκάλια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Όμως ακόμα και όταν είστε άρρωστη βοηθά στην ανάρρωση.

4. Κάντε γαργάρες μ αλατόνερο: Οι γαργάρες μπορούν να σας ανακουφίσουν αν νοιώθετε έντονο πόνο στο λαιμό, ειδικά όταν καταπίνετε. Διαλύστε 1/4 του κουταλιού αλάτι σε 1 ποτήρι με χλιαρό νερό και κάντε γαργάρες όσο πιο συχνά μπορείτε.

5. Πιείτε ρόφημα με μέλι και λεμόνι: Ο φρέσκος χυμός λεμονιού με χλιαρό νερό και μέλι, πραγματικά μπορεί να σας ανακουφίσει από το μπούκωμα ή τον πονόλαιμο. Το λεμόνι άλλωστε έχει βιταμίνη C, η οποία τονώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

6. Τέλος επιλέξτε να κοιμάστε το βράδυ σε πιο πολλά μαξιλάρια. Με τον τρόπο αυτό η μύτη σας θα μπορεί να παραμένει ανοιχτή χωρίς να νοιώθετε ότι ασφυκτιάτε.

 Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Για να προφυλαχθείτε λοιπόν  από ένα πιθανό κρυολόγημα θα πρέπει να πλένετε καθημερινά και ανά τακτά διαστήματα τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό. Τα πόμολα, τα ασανσέρ και γενικότερα αντικείμενα που έχουν ακουμπήσει πριν πολλά χέρια, έχουν πολλά μικρόβια. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε να ακουμπά τα χέρια σας στο πρόσωπο (στόμα, μύτη, μάτια) καθώς από εκεί είναι οι πιο συνηθισμένες πηγές εισόδου των μικροοργανισμών στο σώμα.

Να θυμάστε ότι η αντιβίωση δεν καταπολεμά τους ιούς αλλά τα μικρόβια. Κατά συνέπεια, δεν χρησιμεύει για την αντιμετώπιση των ιώσεων. Γι αυτό, πριν λάβετε οποιαδήποτε αγωγή να επικοινωνήσετε πρώτα με το γιατρό σας.

Πηγή: mothersblog.gr