Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Ελιξίριο ζωής ο φυσιολογικός τοκετός!

Ελιξίριο ζωής ο φυσιολογικός τοκετός!

Πρόσφατη αμερικανική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τους ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης επισημαίνει πως ο φυσιολογικός τοκετός προάγει την μακροζωία των γυναικών.

Η εν λόγω έρευνα –η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Menopause– συνδέει τον φυσιολογικό τοκετό μετά τα 33 χρόνια της γυναίκας, με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής. Πιο αναλυτικά, όσες γυναίκες (από τις 551 οικογένειες που συμμετείχαν στην έρευνα) είχαν γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό μετά την ηλικία των 33 χρόνων, παρουσίαζαν διπλάσιες πιθανότητες να βρίσκονται εν ζωή έως και τα 95 χρόνια σε σχέση με εκείνες που είχαν φέρει στον κόσμο τα μικρά τους πριν το 30ο έτος.

«Εννοείται πως αυτό δεν σημαίνει ότι μια γυναίκα θα πρέπει να περιμένει να αποκτήσει παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία, νομίζοντας ότι έτσι θα βελτιώσει την πιθανότητά της να ζήσει περισσότερο», επισήμανε σχετικά ο Δρ Περλς, επικεφαλής της έρευνας συμπληρώνοντας πως «η φυσική ικανότητα μιας γυναίκας να αποκτήσει παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία πιθανώς δείχνει ότι το αναπαραγωγικό σύστημά της γερνά πιο αργά και, κατά συνέπεια, εξίσου αργά γερνά και το υπόλοιπο σώμα της».

 

Πηγή: paidimag.gr