Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Ένας στους είκοσι μαθητές πέφτει θύμα bullying!

Ένας στους είκοσι μαθητές πέφτει θύμα bullying!

Σοκάρει η νέα έρευνα που διεξήχθη από Κέντρα Υγείας της χώρας. Ένας στους είκοσι μαθητές γυμνασίου έπεσε τον τελευταίο χρόνο θύμα bullying ποσοστό που σχεδόν διπλασιάζεται στο λύκειο.

Η έρευνα βασίζεται σε στοιχεία από 13 Κέντρα Υγείας της Μακεδονίας και οι ερευνητές καταλήγουν ότι κάποιος που έχει υπάρξει θύμα, έχει 5,5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να δράσει και ο ίδιος ως θύτης του λεγόμενου bullying ή αλλιώς σχολικού εκφοβισμού!

Συντονιστής της όλης έρευνας ήταν ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Νάνος με επιστημονικά υπεύθυνη την Γενική Ιατρό, Ζωή Τσίμτσιου. Τα στοιχεία και τα ποσοστά της έρευνα έγιναν γνωστά μαζί με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις των ερευνητών στα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, προκειμένου να τα λάβουν υπόψη.

Συγκεκριμένα η έρευνα υλοποιήθηκε από 46 εργαζόμενους στα 13 Κέντρα Υγείας των νομών Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας. Συμμετείχαν και συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο 5.590 μαθητές. Από αυτούς οι 3.143 ήταν μαθητές γυμνασίου και 2.447 λυκείου (ποσοστά ανταπόκρισης αντίστοιχα 69,6% και 66,1%).

Πηγή: mothersblog.gr