Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Εννέα υγιεινοί χυμοί που μπορεί να πιει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της!

Εννέα υγιεινοί χυμοί που μπορεί να πιει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της!

Είστε έγκυος και θέλετε να παίρνετε τα μέγιστα θρεπτικά συστατικά από όλα αυτά που καταναλώνετε; Ξεμένετε αρκετά συχνά από ιδέες για το τι να φάτε και καταλήγετε να έχετε βαρεθεί αυτά που τρώτε;

Αν θέλετε να έχετε μια υγιεινή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας και να διατηρήσετε τη φόρμα σας ή να περιορίσετε την πρόσληψη των κιλών, παρακάτω θα βρείτε 9 διαφορετικούς χυμούς που μπορούν να σας προσφέρουν όλα τα παραπάνω.

«Γιατί πρέπει να πίνω χυμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου;»

Οι γιατροί σε μια εγκυμοσύνη προτείνουν την κατανάλωση από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μιας εγκύου. Αυτό μπορεί όμως να μην είναι πάντα κάτι ευχάριστο, καθώς κάποιες γυναίκες έχουν έντονες ναυτίες, νιώθουν πρησμένες και δεν θέλουν να τρώνε καθόλου. Η καλύτερη εναλλακτική λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι οι χυμοί.

Τι χυμούς μπορεί να πίνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μια γυναίκα

Μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα κάποιο φρέσκο και διαφορετικό​​χυμό ανάλογα με το τι λαχανικά και φρούτα σας αρέσουν αλλά και με το τι φρούτα εποχής υπάρχουν.

Χυμός πορτοκάλι

---------------------shutterstock 167615144

Ο χυμός από πορτοκάλι έχει πολλά θρεπτικά συστατικά που μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσική προστασία από το κρύο και τη γρίπη. Ο χυμός πορτοκαλιού είναι ιδανικός για την πρόληψη της γρίπης. Είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C και περιέχει επίσης κάποια ποσότητα καλίου.

Χυμός καρότου

-------------------------------------shutterstock 127892897

Ο χυμός καρότου θα ενισχύσει την όραση του αγέννητου μωρού σας, θα βοηθήσει να καθαρίσει το συκώτι σας και το σώμα σας από τυχόν τοξίνες. Ο χυμός καρότο είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών Α και Ε και θα κρατήσει το δέρμα σας υγιές και λαμπερό. Αυτές οι βιταμίνες είναι επίσης καλές για τη διατήρηση της υγείας των νυχιών σας ενώ καταπολεμά την τριχόπτωση που τυχόν θα προκαλέσει η εγκυμοσύνη.

Χυμός παντζάρι

---------------------------------------beetroot-shutterstock 86000653

Ο χυμός από παντζάρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης συμβάλει στην ενίσχυση της ενέργειας σας. Θα σας δώσει την απαιτούμενη αντοχή που απαιτείται καθώς η εγκυμοσύνη σας θα εξελίσσεται. Το παντζάρι περιέχει αρκετό σίδηρο, έτσι η κατανάλωση του χυμού αυτού θα βοηθήσει στην αποφυγή τυχόν αναιμίας. Αυτό το συγκεκριμένο λαχανικό έχει καταπληκτική περιεκτικότητα σε ίνες, που σημαίνει ότι είναι κατάλληλο και για το πεπτικό σας σύστημα.Θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τις τοξίνες από το σώμα σας, αλλά και το αίμα σας.

Χυμός μήλου

-------------------------------shutterstock 185761529

Ο χυμός μήλου θα σας βοηθήσει να μην πάρετε εύκολα κιλά κατά τη διάρκεια της κύησης αλλά θα σας βοηθήσει και μετά για να χάσετε εύκολα τα κιλά που ενδεχομένως να πήρατε. Το μήλο βοηθάει στην γενικότερη ανάπτυξη και την ανάπτυξη του εγκεφάλου του αγέννητου μωρού σας. Επίσης είναι μια καλή πηγή σιδήρου.

Χυμός ροδάκινο

----------------------------------shutterstock 161865275

Χυμός ροδάκινο περιέχει σίδηρο και κάλιο και αποτρέπει τις πιθανότητές της αναιμίας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Το ροδάκινο μπορεί να βοηθήσει ξεπλύνετε τις τοξίνες από το σώμα σας και να καθαρίσετε την ουροδόχο κύστη και τα νεφρά σας. Αυτός είναι ένας φυσικός τρόπος για να προληφθούν τυχόν περιπτώσεις πέτρας στα νεφρά όταν είστε έγκυος. Επίσης ο χυμός ροδάκινο αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα και τη δυσπεψία.

Χυμός φράουλας

--------------------------------------shutterstock 83548543

Πίνοντας χυμό φράουλας θα προσθέσετε μια φυσική λάμψη στο δέρμα σας ενώ είστε έγκυος. Οι φράουλες έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και βοηθήσουν στην πρόληψη της αφυδάτωσης. Ο χυμός φράουλας έχει διαλυτές φυτικές ίνες που είναι πολύ καλές για την καρδιά σας ενώ περιέχει και φυλλικό οξύ, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, τόσο για εσάς όσο και για το αγέννητο μωρό σας.

Χυμός λεμόνι

------------------------------------------shutterstock 201840685

Ο χυμός του λεμονιού περιέχει διάφορες θρεπτικές ουσίες όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και πολλά άλλα. Περιέχει επίσης μέταλλα, όπως φυλλικό οξύ, ψευδάργυρο και ασβέστιο που είναι καλό για σας και το μωρό σας. Πίνοντας χυμό λεμονιού μπορείτε να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα ναυτίας φυσικά και χωρίς φαρμακευτικά σκευάσματα.

Χυμός καρύδα

------------------------------------------------shutterstock 165689813

Δεν είναι κατ ‘ουσίαν ένας χυμός, αλλά νερό καρύδας που βοηθά στην πρόληψη αφυδάτωσης, δίνοντας παράλληλα στο σώμα σας φυσική ενέργεια, καταπολεμώντας έτσι την εξάντληση.

Χυμός σταφύλι

----------------------------------------shutterstock 174894002

Ο χυμός σταφυλιών κατά τη διάρκεια της κύησης καταπολεμά την οξύτητα και σας βοηθά να κρατάτε την αρτηριακή σας πίεση σταθερή, ενώ είναι ιδανικός στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και των έντονων πονοκεφάλων και ημικρανιών.

Όλα αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά είναι φορτωμένα με οφέλη πολύ σημαντικά τόσο για τη δική σας υγεία όσο και του μωρού σας.

Πηγή: mothersblog.gr