Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Εννέα πράγματα που θέλει το μωρό για τα Χριστούγεννα

Εννέα πράγματα που θέλει το μωρό για τα Χριστούγεννα

Εάν τα φετινά Χριστούγεννα είναι τα πρώτα του μωρού σας προφανώς τα περιμένετε με ενθουσιασμό.

Μπορεί να έχετε ένα σωρό πράγματα στο νου σας να κάνετε μαζί με το μωρό σας, τους φίλους και τους συγγενείς ωστόσο εδώ η πραγματική λίστα με τα “θέλω” του μωρού σας. Δεδομένου ότι φέτος δεν μπορεί να μιλήσει, σας τα λέμε εμείς!

#Στολίδια

Πρέπει να έχετε παρατηρήσει ότι από τότε που βάλατε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας, το μωρό σας δεν έχει ξεκολλήσει από πάνω του και το κοιτάζει με λαχτάρα. Όσοι από ‘σας έχετε μεγαλύτερα μωράκια που κάνουν τα πρώτα τους βηματάκια, μην νομίζετε ότι δεν έχουν προσέξει το γεγονός ότι έχετε βάλει τις ωραιότερες μπάλες του δέντρου όσο πιο ψηλά μπορείτε! Αυτό που θέλει πραγματικά είναι να παίξει με όλα τα στολίδια του δέντρου, όσο ακριβά κι αν είναι και ανεξαρτήτως της συναισθηματικής αξίας που έχουν για εσάς!

#Χαρτιά περιτυλίγματος

Ξέρετε τι θέλει το μωρό όταν ανοίξετε όλα τα δώρα; Μα φυσικά όλα τα πολύχρωμα χαρτιά περιτυλίγματος, τις κορδέλες και την κολλητική ταινία. Δηλαδή όλα αυτά που θέλετε να πετάξετε!

#Κουτιά

Ξέρετε εκείνο το παλιό ανέκδοτο, σύμφωνα με το οποίο τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο παίζοντας με το κουτί και όχι με το πραγματικό παιχνίδι; Και αυτό επειδή γοητεύονται από την συσκευασία που έφερε το δώρο. Φροντίστε λοιπόν να εξοικονομήσετε χρήματα από το δώρο και επενδύστε τα σε μερικά κουτιά από χαρτόνι που να χωράνε κάτω από το δέντρο.

#Τα κλειδιά του σπιτιού σας

Μην μπείτε στον κόπο να εξαπατήσετε το μωρό σας και να του πάρετε τα πολύχρωμα κλειδιά του σπιτιού σας δίνοντάς του κανένα πλαστικό παιχνίδι γιατί δεν θα πιάσει. Τα μωρά τρελαίνονται με τα κλειδιά! Είναι το καλύτερο και μάλλον το οικονομικότερο δώρο Χριστουγέννων!

#Ένα από εκείνα τα ακριβά παιχνίδια  οδοντοφυΐας

Ναι σωστά καταλάβατε…εννοούμε το smartphone σας. Δεν μπορεί να μην έχετε καταλάβει ότι από την μέρα που γεννήθηκε το μωρό σας λαχταρά να κάνει δικό του το smartphone σας ή έστω το τηλεχειριστήριο. Λοιπόν, ήρθε η ώρα να τα αποκτήσει!

#Να αδειάσει όλα τα ντουλάπια της κουζίνας

Μπορεί να μην το έχετε παρατηρήσει, επειδή είστε προσκολλημένοι στα ορόσημα του μωρό σας, όπως το μπουσούλημα ή τις πρώτες λεξούλες, αλλά στην πραγματικότητα το μωρό σας εδώ και καιρό «μελετάει» ένα συναρπαστικό σχέδιο. Σε λίγο καιρό μάλιστα ίσως και να τα καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο του χωρίς να γίνει «τσακωτός». Το μόνο που θέλει είναι να αδειάσει όλα τα ντουλάπια της κουζίνας και να παίξει με τα τηγάνια και τις κατσαρόλες στο πάτωμα!

#Ένα τέλος στο κάθισμα του αυτοκινήτου

Εντάξει αυτό δεν είναι ασφαλές αλλά αυτό που θα ήθελε να ζητήσει φέτος το μωρό σας από τον Αϊ – Βασίλη είναι να μην εξαναγκάζεται άλλο να κάθεται στο καθισματάκι του αυτοκινήτου. Άλλωστε είναι γνώριμη η κραυγή της γκρίνιας κάθε φορά που προσπαθείτε να δέσετε το λουράκι. Επειδή δεν νομίζουμε να εισακουστεί αυτή η επιθυμία, συμβουλεύουμε το μωράκι σας να κάνει υπομονή μέχρι …να μεγαλώσει!

Πηγή: baby.gr