Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Επιτρέπεται να σηκώνει το παιδί της μία έγκυος;

Επιτρέπεται να σηκώνει το παιδί της μία έγκυος;

Η ζωή μίας εγκύου, ειδικά όταν περιμένει το δεύτερο παιδί, δεν είναι εύκολη ούτε ρόδινη. Πέρα από τις τρέχουσες υποχρεώσεις έχει κι ένα παιδί που διεκδικεί την προσοχή και τη φροντίδα της.

Τι γίνεται λοιπόν όταν ζητάει αγκαλιά και μάλιστα με επιτακτικό ύφος; Οι γυναικολόγοι συστήνουν να αποφεύγει η μητέρα να σηκώσει το παιδί της. Όπως εξηγούν, καθώς η κοιλιά μεγαλώνει, αλλάζει το κέντρο βάρους, ασκώντας πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης, ενώ τον πρώτο καιρό μπορεί μία γυναίκα, να νοιώσει σκοτοδίνη όταν σηκώνεται ή σκύβει απότομα.

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να εξηγήσει στο μικρό παιδί της γιατί δεν μπορεί να το σηκώσει για μία αγκαλιά ή να το μεταφέρει στο κρεβάτι του.

Αν είναι εφικτό, μπορεί να ζητήσει από κάποιον άλλο να την βοηθήσει και όταν θελήσει να εκδηλώσει την αγάπη της, να το δοκιμάσει όταν κάθεται στα πόδια της.

Αν ωστόσο, δεν υπάρχει εναλλακτική και το παιδί είναι απαιτητικό, μπορεί να επιχειρήσει να το σηκώσει λυγίζοντας πρώτα τα γόνατα, κρατώντας ίσια την πλάτη και σιγά σιγά να επιχειρήσει να σηκωθεί.

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr