Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Εσείς καθαρίζετε σωστά τα αυτιά, τα μάτια και τη μύτη του μωρού σας;

Εσείς καθαρίζετε σωστά τα αυτιά, τα μάτια και τη μύτη του μωρού σας;

Τα μωρά είναι πολύ ευαίσθητα και ειδικά αν είστε νέα μαμά είναι λογικό να έχετε χίλιες δυο απορίες! Τα ματάκια, η μύτη και τα αυτιά είναι τρία πολύ ευαίσθητα σημεία ενός μωρού. Δείτε πώς να τα φροντίζετε κάθε μέρα, εύκολα και σωστά!

Πρώτα από όλα η ιδανική ώρα για να φροντίσετε τα συγκεκριμένα σημεία, δεν είναι άλλη από την ώρα του μπάνιου! Το ζεστό νερό χαλαρώνει το μωρό και τις περισσότερες φορές αρκεί για να καθαρίσει τα αυτιά τη μύτη και τα μάτια. Αν για κάποιο λόγο θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι, απευθυνθείτε στο φαρμακείο και ζητήστε ένα ειδικό σαπούνι για μωρά. Τα κοινά σαπούνια είναι πολύ «βαριά» για τα μωρά, που είναι ακόμα αρκετά ευαίσθητα. Από εκεί και πέρα μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία καθαρισμού!

Βήμα 1ο: «Επιχείρηση» μάτια!
Πάρτε λίγο βαμβάκι και κάντε το δύο μικρές μπαλίτσες! Βρέξτε ελαφρά το κάθε κομμάτι με λίγο χλιαρό νερό και χρησιμοποιήστε ένα για κάθε μάτι. Σκουπίστε απαλά από την εσωτερική γωνία προς την εξωτερική γωνία. Η κίνηση αυτή αρκεί για να είναι τα ματάκια του μωρού σας πεντακάθαρα!

Βήμα 2ο: Η «ώρα» της μύτης!
Αφού έχετε καθαρίσει τα μάτια, σειρά έχει η μυτούλα του μωρού σας! Πάρτε ένα κομμάτι βαμβάκι, βρέξτε το με χλιαρό νερό και σκουπίστε απαλά γύρω από κάθε ρουθούνι μέχρι να απαλλαγεί το μωρό από τη βλέννα. Προσοχή! Μη βάλετε το βαμβάκι μέσα στη μύτη , ούτε κάποια μπατονέτα , καθώς μπορεί εύκολα να προκληθεί αιμορραγία.

Βήμα 3ο: «Επιχείρηση» αυτιά
Τα αυτάκια είναι από τα πιο ευαίσθητα μέρη στο πρόσωπο του μωρού σας. Με ένα βαμβάκι ελαφρώς βρεγμένο, όπως και παραπάνω, με χλιαρό νερό, σκουπίστε το πίσω μέρος του αυτιού καθώς και το γύρω γύρω το εξωτερικό του. Αν παρατηρήσετε μεγάλη ποσότητα κεριού απευθυνθείτε στον παιδίατρο, σε καμία περίπτωση όμως μη χρησιμοποιήσετε μπατονέτες!

Πηγή: mothersblog.gr