Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Έτσι θα μάθετε στο παιδί σας να φυσάει τη μυτούλα του!

Έτσι θα μάθετε στο παιδί σας να φυσάει τη μυτούλα του!

Η άνοιξη είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου! Οι μέρες είναι μεγαλύτερες, ο ήλιος λάμπει, τα λουλούδια ανθίζουν και η διάθεση μας σίγουρα είναι στα καλύτερά της! Δυστυχώς όμως οι αλλεργίες και τα «αθώα» κρυολογήματα είναι αναπόφευκτα! Πως μπορούμε να μάθουμε τα παιδιά μας να φυσάνε μόνα τους τη μυτούλα τους;

Όταν γινόμαστε γονείς συνειδητοποιούμε ότι πολλές καθημερινές συνήθειες που εμείς έχουμε δεδομένες, πρέπει να τις διδάξουμε στα παιδιά μας. Το φύσημα της μύτης είναι κάτι που σε εμάς μπορεί να φαντάζει απλό, όχι όμως και στο μικρό μας! Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και θα του φανεί παιχνιδάκι!

1. «Κάνε ότι κάνω»
Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, το να φυσάει αέρα από τη μύτη είναι κάτι που πρέπει να μάθετε στο μικρό σας! Δείξτε του τον τρόπο και παρακινήστε το να σας μιμηθεί. Τις πρώτες φορές βγάλτε με πίεση τον αέρα από τη μύτη χωρίς χαρτομάντιλο, ώστε να καταλάβει ακριβώς πως το κάνετε.

2. Εκμεταλλευτείτε την ώρα του μπάνιου
Η ώρα του μπάνιου είναι η ιδανική για να μάθετε στο παιδί σας να φυσάει τη μυτούλα του. Βάλτε τη μύτη του κάτω από το νερό και πείτε του να φυσήξει με δύναμη. Οι μπουρμπουλήθρες θα το κάνουν να καταλάβει τι ακριβώς κάνει και ταυτόχρονα θα το διασκεδάσει!

3. Χρησιμοποιείστε τον καθρέφτη
Την επόμενη φορά που θα πρέπει το μικρό σας να φυσήξει τη μύτη του, κάντε την όλη διαδικασία μπροστά από έναν καθρέφτη. Βλέποντάς του το είδωλο στον καθρέφτη κατανοεί τον τρόπο καλύτερα και πιο γρήγορα.

4. Κάντε το φύσημα της μύτης δική του ευθύνη
Αφού του έχετε δείξει τον τρόπο μερικές φορές, εξηγήστε του ότι το ίδιο θα πρέπει να φροντίζει την μυτούλα του κάθε φορά που χρειάζεται να τη φυσήξει. Σίγουρα στην αρχή θα χρειαστεί τη βοήθειά σας, όμως και μόνο ότι καταλαβαίνει πότε πρέπει να τη φυσήξει είναι πολύ σημαντικό!

Πηγή: mothersblog.gr