Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Έξι τρόποι που θα κάνουν τα παιδιά σας να πίνουν πιο πολύ νερό!

Έξι τρόποι που θα κάνουν τα παιδιά σας να πίνουν πιο πολύ νερό!

Το νερό είναι απαραίτητο για όλες τις ζωτικές λειτουργίες του σώματος. Η έλλειψη του νερού μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας.

Η ανάγκη για νερό διαφέρει σε κάθε άτομο. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η ηλικία, το επίπεδο δραστηριότητας, οι διατροφικές συνήθειες, οι καιρικές συνθήκες κλπ. Όπως οι ενήλικες έτσι και τα παιδιά θα πρέπει να ενυδατώνονται τακτικά και θα πρέπει να πίνουν αρκετό νερό.

Τι γίνεται όμως όταν τα παιδιά αρνούνται να πιουν νερό; Τι γίνεται όταν τους δίνετε το ποτήρι ή το μπουκάλι και πίνουν μια γουλιά; Δείτε παρακάτω 6 διαφορετικούς και έξυπνους τρόπους, που θα σας βοηθήσουν να παρακινήσετε το παιδί σας να πίνει πιο πολύ νερό από ότι πίνει συνήθως.

1. Δώστε τους να πιουν νερό από ένα φανταχτερό μπουκάλι
Με καθετί καινούριο τα παιδιά τρελαίνονται να ασχολούνται. Έτσι αγοράστε μαζί ένα καινούριο μπουκάλι ή ποτήρι και θα δείτε ότι θα πίνει περισσότερο νερό από ότι πριν.

2. Προσθέστε κομμένα φρούτα στο ποτήρι-μπουκάλι με το νερό τους.
Κόψτε το αγαπημένο τους φρούτο σε κομμάτια και βάλτε τα κομμάτια μέσα στο ποτήρι με το νερό. Το νερό θα πάρει τη γεύση του φρούτου. Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να παρουσιάσετε το συγκεκριμένο ρόφημα, ως κοκτέιλ που πίνουν οι «μεγάλοι»!

----------------------------------------------------------------------------------------------09876t5frvbnjmki9 2

3. Αφήστε τα να πιουν μέσα από περίεργα καλαμάκια
Εφοδιαστείτε με περίεργα καλαμάκια. Θα βρείτε διάφορα στο εμπόριο. Χρωματιστά, μεγάλα, μικρά, στριφογυριστά, κλπ.

4. Προσθέστε λίγους κόκκους ζάχαρης ή μερικές σταγόνες χυμό
Αν το μικρό σας παραπονιέται ότι το νερό είναι «βαρετό», τότε απλά κάντε το ενδιαφέρον. Προσθέστε λίγους κόκκους ζάχαρης ή μερικές σταγόνες από χυμό και ξαναδοκιμάστε. Τώρα η γεύση του νερού δεν είναι καθόλου βαρετή.

----------------------------------------------------------------------------------------------09876t5frvbnjmki9 1

5. Βάλτε παγάκια σε διάφορα σχήματα
Βάλτε μέσα στο νερό παγάκια με αγαπημένους χαρακτήρες. Υπάρχουν τόσα πολλά για να επιλέξετε. Ακόμη και αν τα βγάλουν για να τα ρουφήξουν, θα έχουν ενυδατώσει τον οργανισμό τους αρκετά.

6. Φτιάξτε γρανίτες με νερό
Αγοράστε διάφορα φρούτα από το σούπερ μάρκετ, κόψτε τα σε κομμάτια, βάλτε τα στις θήκες για γρανίτες και ρίξτε από πάνω νερό. Αφού τα καταψύξετε θα έχετε τις πιο νόστιμες νερο-φρουτένιες γρανίτες!

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr