Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Γιατί ένα παιδί παθαίνει συνέχεια λαρυγγίτιδα!

Γιατί ένα παιδί παθαίνει συνέχεια λαρυγγίτιδα!

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα παιδί παθαίνει λαρυγγίτιδα. Αλλά δεν είναι λίγα και τα περιστατικά που επαναλαμβάνονται.

Για παράδειγμα, αρκετά παιδιά που παθαίνουν λαρυγγίτιδα και αναρρώνουν, αρρωσταίνουν ξανά μετά από λίγο καιρό, και ξανά, κάνοντας τους γονείς ανησυχούν.

Η ευαισθησία για την εκδήλωση αυτών των συχνών επεισοδίων λαρυγγίτιδας δεν είναι γνωστή. Πιθανόν να οφείλεται σε ιούς ή σε αλλεργική προδιάθεση. Συνήθως πάντα εμφανίζεται σε παιδιά ηλικίας 1-4 ετών, εξαιτίας των συχνών ιώσεων στους παιδικούς σταθμούς και στην επαφή τους με άλλα άρρωστα παιδάκια.

Ως πρόληψη το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι:

Να αποφεύγετε τους κλειστούς χώρους όταν υπάρχει έξαρση ιώσεων και να αποφεύγετε να στέλνετε το παιδάκι σας στον παιδικό σταθμό, όταν οι δασκάλες σας ενημερώνουν ότι υπάρχουν παιδάκια άρρωστα.

Να αερίζετε τακτικά τους χώρους του σπιτιού σας και να πλένετε τακτικά τα χέρια τόσο των παιδιών σας όσο και της υπόλοιπης οικογένειας στο σπίτι.

Να μην φοβάστε να βγείτε βόλτα αν δείτε ότι το παιδί σας έχει συμπτώματα βήχα. Ο κρύος αέρας θα του κάνει καλό, αρκεί πάντα να το έχετε ντύσει καλά πριν το βγάλετε έξω.

Τέλος να θυμόσαστε να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρό σας για οποιοδήποτε σύμπτωμα.

 

Πηγή: mothersblog.gr