Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Γιατί η ζωή είναι πολύ καλύτερη με ένα μωρό!

Γιατί η ζωή είναι πολύ καλύτερη με ένα μωρό!

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συγγενείς και φίλοι θα σας δώσουν πολλές συμβουλές για τον ύπνο του μωρού, τον θηλασμό και γενικότερα για τον πρώτο καιρό με το μωρό στο σπίτι.

Για τις χαρές όμως που προσφέρει ένα μωρό κάνει λόγο κανείς; Μπορεί να είναι δεδομένο ωστόσο θα εκπλαγείτε κι εσείς η ίδια από τα συναισθήματα χαράς και ευτυχίας που θα κατακλύζουν την καρδιά σας. Σκεφτείτε λοιπόν όλα αυτά τα οφέλη και δείτε πόσο φωτεινή είναι η ζωή μιας νέας μαμάς.

Το μωρό σας λατρεύει

Είτε μιλάτε με μια αστεία φωνή είτε με την κανονική σας το μωρό σας σας ακούει προσεκτικά και γελάει με κάθετι αστείο ή λιγότερο αστείο του κάνετε. Βάλτε για παράδειγμα ένα παπούτσι στο κεφάλι σας και δείτε πόσο αστείο θα φανεί αυτό στο μωρό σας. Το γέλιο του είναι εκείνο που σας δίνει απίστευτη δύναμη! Είναι αρκετό για να σας κάνει να τραγουδάτε όλη μέρα και να σας φτιάχνει τη διάθεση!

Έχετε το αίσθημα του ανήκειν

Μπορεί τον πρώτο καιρό να χάσετε τον ύπνο σας και να σας λείπουν εκείνες οι αυθόρμητες βόλτες και τα ταξιδάκια που κάνατε παλιά. Σύντομα όμως η ζωή σας θα αποκτήσει ένα νέο νόημα, πιο ουσιαστικό που δεν θα θέλετε να τίποτα στον κόσμο να το αλλάξετε. Με τον καιρό θα ανακαλύψετε νέα μέρη να επισκεφτείτε – φιλικά προς τα μωρά – τα οποία και θα λατρέψετε.  Καθώς επίσης το μωρό σας θα μεγαλώνει, θα ανακαλύψετε τις καλύτερες ώρες για να επισκεφτείτε μουσεία, παιδότοπους, πάρκα, εστιατόρια, καφετέριες. Ξαφνικά όλοι θα σας αποκαλούν με το μικρό σας όνομα κι εσείς επίσης θα ξέρετε το μικρό όνομα του σερβιτόρου ή βιβλιοθηκονόμου. Κι αυτό χάρη στο μικροσκοπικό μωράκι σας!

Θα κάνετε νέους φίλους

Αν βάλουμε στην άκρη τους συνεργάτες, σκεφτείτε πόσους πραγματικά φίλους κάνατε μετά το σχολείο; Ελάχιστους. Φαίνεται όμως ότι η εγκυμοσύνη είναι μια «ανοιχτή πόρτα» για νέες φιλίες. Οι έγκυες που θα γνωρίσετε στο γραφείο του γιατρού σας, εκείνες που θα γνωρίσετε στο μαιευτήριο ακόμα και άγνωστες έγκυες στο δρόμο μπορούν να γίνουν φίλες σας. Η αλήθεια είναι ότι έχετε τόσο πολλά να σας ενώνουν και αμέτρητα θέματα συζήτησης! Θα αναπτύξετε πολύ γρήγορα απίστευτη οικειότητα και τα παιδιά σας πολύ γρήγορα θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι!

Η καρδιά σας θα γίνει τεράστια!

Ξαφνικά το κλάμα εκείνου του μωρού που κλαίει απαρηγόρητα δίπλα σας δεν είναι πια ενοχλητικό αλλά αντιθέτως αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να το ηρεμήσετε. Η μητρότητα σας κάνει να μπαίνετε εύκολα στην θέση μιας άλλης μανούλας είτε είναι φίλη σας είτε όχι. Οι διαφημίσεις, τραγούδια, ταινίες για παιδάκια θα σας συγκινούν επίσης απίστευτα πολύ ενώ οι ειδήσεις είναι το μόνο που μπορεί να κάνει την καρδιά σας να ραγίζει. Μόλις γίνετε μαμά θα διαπιστώσετε κι εσείς οι ίδιες μια διαφορετική πτυχή του εαυτού σας, πιο συμπονετική, πιο συναισθηματική κι ευαίσθητη, πιο όμορφη…

Τα πράγματα θα γίνονται

Θυμάστε εκείνες τις παλιές μέρες, όταν ο χρόνος πέρναγε χωρίς να το καταλαβαίνετε και στο τέλος της ημέρας αναρωτιόσασταν «Μα καλά τι έχω κάνει όλη μέρα;»Ναι, πλέον κάνετε πάρα πολλά πράγματα. Η μητρότητα έχει έναν τρόπο μαγικό να σας κάνει να προλαβαίνετε τα πάντα. Ακόμα κι αν είστε εργαζόμενη μαμά θα διαπιστώσετε κι εσείς οι ίδιες πόσο παραγωγικές έχετε γίνει στην δουλειά σας αλλά και πόσο αφοσιωμένες μαμάδες είστε.

Θα αγαπήσετε το σώμα σας

Μπορεί να γκρινιάζετε για τα επιπλέον κιλά της εγκυμοσύνης και για τις αλλαγές που βλέπετε στο σώμα σας αλλά με τον καιρό θα αγαπήσετε και θα φροντίζετε το σώμα που σας χάρισε το πολυτιμότερο δώρο της ζωής σας που δεν είναι άλλο από το μωράκι σας!

Θα δικαιολογείτε τον εαυτό σας

Όσο το μωρό θα μεγαλώνει θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε για να γίνετε τέλεια για έναν απλούστατο λόγο: καμιά μαμά δεν είναι τέλεια. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να προσπαθείτε να γίνετε η super μαμά, να αγχώνεστε και να μην χαίρεστε απλές στιγμές της καθημερινότητάς σας. Επιπλέον θα ανησυχείτε λιγότερο για την επίτευξη του ιδανικού σε οτιδήποτε, πέρα από την κατάσταση του σπιτιού σας του ή του πορτοφολιού σας.

Θα χτίσετε μια οικογένεια

Με ένα μωρό στην οικογένεια, οι προτεραιότητες και οι αξίες αλλάζουν. Το μωρό σας θα γίνει το επίκεντρο της ζωής σας, θα γίνετε ομάδα με τον σύντροφό σας και θα καταλάβετε πόσο τυχεροί είστε που έχετε αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι στη ζωή σας. Θα βλέπετε αυτή την μικρή κι ευτυχισμένη οικογένεια που έχετε φτιάξει και θα είστε πολύ περήφανοι που είναι η δική σας!

Πηγή: baby.gr