Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Γιατί είναι καλό για τις έγκυες να έρχονται σε οργασμό;

Γιατί είναι καλό για τις έγκυες να έρχονται σε οργασμό;

Καλά νέα για τις μέλλουσες μαμάδες: Στις περισσότερες γυναίκες το σεξ και κατ’ επέκταση ο οργασμός μόνο καλό μπορεί να κάνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μάλιστα για πολλούς λόγους.

«Το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι καλό για το σώμα σας, την εικόνα του σώματός σας, τον καρδιακό παλμό σας και τη σχέση σας.» Αυτό υποστηρίζει η σεξολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Hot Mamas, Lou Paget και μάλιστα προτρέπει όλες τις γυναίκες να κάνουν σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ο φόβος και οι μύθοι που κυκλοφορούν για το σεξ κατά την εγκυμοσύνη είναι αυτά που κάνουν τις γυναίκες να διστάζουν να κάνουν οτιδήποτε μπορεί να τις φέρει στην κορύφωση, αλλά εάν ο γιατρός σας σας έχει διαβεβαιώσει ότι η εγκυμοσύνη σας είναι φυσιολογική και εξελίσσεται ομαλά – δεν υπάρχει δηλαδή κίνδυνος για πρόωρο τοκετό και δεν υπάρχουν επιπλοκές – τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στην πραγματικότητα, εδώ είναι τέσσερις σοβαροί λόγοι για να κάνετε:

Λόγος # 1: Ο οργασμός σας μπορεί να είναι σούπερ δυνατός

«Έχω ακούσει τόσες πολλές γυναίκες να λένε ότι επιθυμούν να ξαναμείνουν έγκυες για να βιώσουν και πάλι έναν από εκείνους τους δυνατούς οργασμούς», λέει η Paget. Μερικές γυναίκες μάλιστα βιώνουν πολλαπλούς οργασμούς για πρώτη φορά. Ακόμα και αν δεν έχετε έρθει ποτέ έως τώρα σε οργασμό οι πιθανότητες να το ζήσετε είναι πολλές γιατί κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης υπάρχει αυξημένη ροή του αίματος στην πυελική περιοχή. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη ευαισθησία κατά τη διάρκεια του σεξ και πιο δυνατός οργασμός.

Λόγος # 2: Θα έχετε καλή διάθεση

Μια μελέτη στο περιοδικό Journal of Sexual Medicine αναφέρει ότι το 40% των γυναικών ανέφεραν ότι θέλουν περισσότερο σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης από ό, τι πριν μείνουν έγκυες. Αυτό επειδή οι ορμόνες είναι αυξημένες (προγεστερόνη, οιστρογόνα και ακόμη και η τεστοστερόνη, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου) με αποτέλεσμα το σώμα να λέει «ναι» στο σεξ. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι κατά την εγκυμοσύνη το στήθος είναι μεγαλύτερο, οι θηλές είναι πιο ευαίσθητες, υπάρχει μεγαλύτερη ενεργοποίηση της ροής του αίματος στην πυελική περιοχή σας είναι πιθανό να έχετε περισσότερα υγρά. Επιπλέον οι καμπύλες μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε περισσότερο σέξι και φυσικά δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τα επιπλέον κιλά.

Λόγος # 3: Μειώνεται το άγχος

«Οι οργασμοί εκφέρουν αδρεναλίνη και έτσι απελευθερώνεται το στρες» λέει ο Ari Brown, MD, παιδίατρος και συγγραφέας του βιβλίου Expecting 411. Οι μελέτες δείχνουν ότι το σεξ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται πιο ήρεμες και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Το καλύτερο απ’ όλα είναι πώς το σεξ είναι ό,τι πρέπει για να σας χαλαρώσει και να σας βοηθήσει να σας πάρει ο ύπνος.

Λόγος # 4: Διατηρεί τη σχέση ζωντανή

Όχι μόνο επαναφέρει μια αίσθηση ομαλότητας στην κατά τα άλλα πολυτάραχη φάση της ζωής σας, αλλά κυριολεκτικά σας φέρνει πιο κοντά με τον σύντροφό σας χάρη στην απελευθέρωση της οξυτοκίνης, της λεγόμενης ορμόνης του έρωτα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η οξυτοκίνη απελευθερώνεται σε μεγάλες ποσότητες στο αίμα κατά τον οργασμό και σχετίζεται με την ισχυροποίηση της αγάπης και της εμπιστοσύνης μεταξύ των συντρόφων – δηλαδή όλα τα δομικά στοιχεία μιας σταθερής σχέσης.

Το περιεχόμενο του άρθρου είναι  μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή σχέδιο θεραπείας για κάθε μεμονωμένη περίπτωση. Πάντα να επιδιώκετε την άμεση συμβουλή του θεράποντος ιατρού σας σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που μπορεί να έχετε σχετικά με την υγεία σας ή την υγεία των άλλων.

Πηγή: baby.gr