Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024
Γονείς προσοχή: Έτσι θα αποφύγετε τη θερμοπληξία του παιδιού στο αυτοκίνητο

Γονείς προσοχή: Έτσι θα αποφύγετε τη θερμοπληξία του παιδιού στο αυτοκίνητο

Το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν έχουμε στο αυτοκίνητο μικρά παιδιά.

Λόγω του καύσωνα, υπάρχουν φορές που το παιδί μπορεί να πάθει θερμοπληξία και να χάσει ακόμη και τη ζωή του, όπως συμβαίνει στην Αμερική. Εμείς σας εφιστούμε την προσοχή και σας παρουσιάζουμε τις συμβουλές ειδικών για το τι πρέπει να κάνετε όταν έχετε στο αυτοκίνητο τα παιδιά σας.

1. Ποτέ μην αφήνετε ένα παιδί μόνο του σε αυτοκίνητο έστω και για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

2. Μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν χωρίς επιτήρηση υπεύθυνου ενήλικα σε αυτοκίνητο. Διδάξετε τα από νωρίς ότι ένα αυτοκίνητο ή άλλο όχημα δεν είναι χώρος για παιχνίδια

3. Ποτέ μην αφήνετε βρέφη ή παιδιά σε ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο ακόμη και εάν τα παράθυρα είναι λίγο ανοικτά ή με τη μηχανή να δουλεύει και το σύστημα κλιματισμού να λειτουργεί.

4. Αποκτήστε τη συνήθεια να κοιτάζετε στο αυτοκίνητο σας, μπροστά και πίσω προτού να κλείνετε την πόρτα και να απομακρύνεστε.

5. Εάν μια μέρα πρέπει να πάρετε τα παιδιά σας σε βρεφοκομικό σταθμό ή σε άλλο κέντρο φροντίδας ενώ κανονικά τα παίρνει ο ή η σύζυγος ή σύντροφος σας, τότε πέστε τους να σας τηλεφωνούν για να σιγουρευτείτε ότι όλα πήγαν όπως τα σχεδιάσατε

6. Παίρνετε μέτρα για μην ξεχάσετε ποτέ ότι έχετε ένα παιδί μαζί σας στο αυτοκίνητο!

Πηγή: mothersblog.gr