Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Hello Sunshine! 5 οφέλη που έχει ο ήλιος για το μωρό σου και τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέχεις!

Η ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού, χρειάζεται προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Πρόκειται για ένα γεγονός μη διαπραγματεύσιμο, και κάτι στο οποίο πρέπει να δίνεις –πάντα- ιδιαίτερη σημασία. Αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι τα μωρά δεν χρειάζονται τον ήλιο ή ότι πρέπει να τον αποφεύγουν εντελώς. Το να αφήνεις το μωράκι σου να απολαμβάνει τον πρωινό ήλιο, μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία και την ανάπτυξή του και για αυτά θα μιλήσουμε σήμερα. Πώς μπορεί λοιπόν να ωφελήσει ο ήλιος το μωρό σου;

Βιταμίνη D

Όπως οι ενήλικες, έτσι και τα μωρά, χρειάζονται ήλιο για να παράγουν την πολύτιμη βιταμίνη D που χρειάζεται ο οργανισμός. Είναι η βιταμίνη που βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο και οδηγεί σε δυνατά οστά και δόντια! Επίσης, είναι η βιταμίνη που τονώνει το ανοσοποιητικό του οργανισμού. Για να την παράγει το σωματάκι του μωρού σου, χρειάζεται ολιγόλεπτη έκθεση στον ήλιο.

Τι πρέπει να προσέχεις

Αυτά τα λίγα λεπτά baby «ηλιοθεραπείας» πρέπει να γίνονται νωρίς το πρωί, από τις 9.00 ως τις 10.00 και το απόγευμα, μετά τις 18.00. Αυτές τις ώρες, ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός ώστε να βλάψει τη βρεφική επιδερμίδα, αλλά είναι αρκετά δυνατός για να βοηθήσει το σωματάκι του μωρού να παράγει πολύτιμη βιταμίνη D. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκθέτεις το μωρό σου στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Περίμενε όμως…

Δεν μπορείς να βάλεις στην ευαίσθητη, βρεφική επιδερμίδα ένα οποιοδήποτε αντηλιακό, ούτε φυσικά αυτό που φοράς εσύ. Το δερματάκι του μωρού σου είναι πολύ διαφορετικό από το δικό σου και έχει άλλες ανάγκες. Το να βρεις λοιπόν το τέλειο βρεφικό αντηλιακό είναι υψίστης σημασίας και δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ γιατί το έχουμε εδώ.

frodida3

Το La Roche-Posay, Anthelios Dermo-Pediatrics Baby Lotion SPF50+ Αντιηλιακό για Βρέφη/ UVA-PF39 είναι ένα δερματολογικό προϊόν αντηλιακής προστασίας για μωρά. Είναι κατάλληλο για το ευαίσθητο ή και με τάση ατοπίας βρεφικό δέρμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την ηλικία των 6 μηνών. Είναι εμπλουτισμένο με βούτυρο καριτέ φυσικής προέλευσης και Iαματικό νερό La Roche-Posay, τα οποία χαρίζουν βαθιά και απαραίτητη ενυδάτωση, καταπραΰνουν τους ερεθισμούς και ενισχύουν τον δερματικό φραγμό.

Σεροτονίνη

Το φως του ήλιου ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο των βρεφών, όταν το λαμβάνουν σε αρκετή ποσότητα. Είναι ουσιαστικά η «ορμόνη της ευτυχίας» αλλά στα μωρά, λειτουργεί και σαν ρυθμιστικός παράγοντας για τον ύπνο αλλά και την πέψη. Τα λίγα λεπτά έκθεσης στο φως του ήλιου αρκούν, αλλά όχι έτσι απλά.

Τι πρέπει να προσέχεις

Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, εκτός από την αντηλιακή προστασία, πρέπει να φροντίσεις και την επιδερμίδα του μωρού σου. Πρέπει να το κρατάς δροσερό και προστατευμένο και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό δεν είναι άλλος από το La Roche-Posay, Eau Thermale. Ναι, το αγαπημένο σου Ιαματικό νερό είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται και το δερματάκι του μωρού σου στη ζέστη και τον ήλιο.

frodida4

Όντας πλούσιο σε σελήνιο και ιχνοστοιχεία, καταπραΰνει και προστατεύει την επιδερμίδα σε κάθε ηλικία και προάγει την καλή υγεία της επιδερμίδας. Είναι άρα το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την τσάντα σου.

Μελατονίνη

Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη και έχει σχέση με τη σεροτονίνη για την οποία μιλήσαμε πιο πάνω. Η έκκριση της μελατονίνης αυξάνεται όταν σκοτεινιάζει και αν δεν είναι σωστά ρυθμισμένη στον οργανισμό του μωρού σου, μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο του. Η έκθεση στο φως του ήλιου βοηθά στη ρύθμισή της μελατονίνης και έτσι στον σωστό ύπνο του μωρού, που είναι υψίστης σημασίας.

frodida5

Τι πρέπει να προσέχεις

Τα ματάκια του μωρού είναι ευαίσθητα και δεν πρέπει να τα εκθέτεις άμεσα στο φως του ήλιου, μαζί με το La Roche-Posay, Anthelios Dermo-Pediatrics Baby Lotion SPF50+ Αντιηλιακό για Βρέφη/ UVA-PF39 που θα του φορέσεις, μην ξεχάσεις να το προστατέψεις με ένα καπέλο και να έχεις το κεφαλάκι του στη σκιά.

Ινσουλίνη

Ναι, η έκθεση στον ήλιο βοηθά το σωματάκι του μωρού σου να ρυθμίσει και τα επίπεδα ινσουλίνης, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την βιταμίνη D για την οποία μιλήσαμε νωρίτερα.

Τι πρέπει να προσέχεις

Ακόμα και με την προστασία του αντηλιακού, το μωράκι σου είναι ευάλωτο στην ηλιακή ακτινοβολία. Αν λοιπόν θέλεις να του προσφέρεις μόνο τα καλά που μπορεί να του παρέχει ο ήλιος, το αντηλιακό είναι το πρώτο βήμα. Πρέπει να του φοράς ελαφριά ρουχαλάκια που καλύπτουν το δερματάκι του και φυσικά καπέλο.

Ίκτερος

Σύμφωνα με μελέτες, η έκθεση στο ήπιο φως του ήλιου (νωρίς το πρωί ή το απόγευμα) μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της μπιλιρουμπίνης, του μορίου που κάνει το δερματάκι του μωρού κίτρινο.

frodida6

Τι πρέπει να προσέχεις

Μην αφήσεις το μωρό σου να εκτίθετε στον ήλιο απευθείας. Η υπερ-έκθεση στον ήλιο, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, ξηρότητα και άλλα προβλήματα στην επιδερμίδα του μωρού.

Για να του παρέχεις την ιδανική φροντίδα μετά την baby «ηλιοθεραπεία» φρόντισε την επιδερμίδα του με το La Roche-Posay, Lipikar Fluide. Είναι ένα καταπραϋντικό και ενυδατικό γαλάκτωμα που προστατεύει όλο το σώμα. Ακόμα, φρόντισε τυχόν ερεθισμούς με το La Roche-Posay, Cicaplast Baume B5, το super balm πολλαπλών οφελών για καταπράυνση και επανόρθωση του ερεθισμένου δέρματος.

frodida7

Όπως αντιλαμβάνεσαι, ο ήλιος μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη στο μωρό σου αλλά απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και σωστή φροντίδα. Πριν κάνεις οτιδήποτε ωστόσο, θα πρέπει να συμβουλευτείς τον παιδίατρό σου. Μόνο εκείνος μπορεί να σου δώσει το «πράσινο φως» για την baby ηλιοθεραπεία. Όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η La Roche-Posay. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις σωστά, να προσέχεις και να απολαύσεις τις στιγμές χαλάρωσης και παιχνιδιού με το μικρό σου.


Πηγή