Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Οι 5 κανόνες που πρέπει να τηρείτε όταν μαγειρεύετε με τα παιδιά

Οι 5 κανόνες που πρέπει να τηρείτε όταν μαγειρεύετε με τα παιδιά

Τα παιδιά λατρεύουν να εμπλέκονται με τη μαμά στην μαγειρική.

Οι περισσότερες μητέρες όμως ναι μεν έχουν όλη την καλή διάθεση να μαγειρέψουν με τα πιτσιρίκια τους, συνήθως όμως το αποφεύγουν επειδή φοβούνται ότι έτσι η προετοιμασία του δείπνου θα πάρει περισσότερη ώρα.

Πράγματι, πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ΙΚΕΑ σε περίπου 8500 οικογένειες διαπίστωσε ότι τα παιδιά στερούνται βασικές γνώσεις μαγειρικής επειδή οι γονείς τους απαγορεύουν …την είσοδο στην κουζίνα λόγω του χάους που επικρατεί μετά την μαγειρική!

Και το μαγείρεμα όμως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως μια διαδικασία κατά την οποία τα μέλη της οικογένειας έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους. Μην ξεχνάτε άλλωστε τα παιδιά δεν χρειάζεται να πάρουν το μαχαίρι και να κόψουν την πατάτα για παράδειγμα, αλλά μπορούν απλά να σας βοηθήσουν πλένοντας το μαρούλι ή καθαρίζοντας το δίσκο κοπής.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνετε τη μαγειρική διασκέδαση εφαρμόζοντας πέντε απλούς κανόνες. Η κουζίνα πρέπει να είναι ένα μέρος του σπιτιού στο οποίο τα παιδιά μπορούν να εισέρχονται μαζί σας χωρίς να αισθάνονται τον φόβο της επίπληξης. Δείτε πώς μπορείτε να το καταφέρετε αυτό.

Μη διορθώνετε τα παιδιά όλη την ώρα.

Αυτό κάνει τα παιδιά να θέλουν να φύγουν από την κουζίνα και ποτέ να μην επιστρέψουν.

Μην θυμώνετε αν κάνουν λάθη

Όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

Μην βιάζεστε να τελειώσετε

Η μάθηση απαιτεί χρόνο οπότε χαλαρώστε και πάρτε τον χρόνο σας.

Και τι πειράζει αν γίνει χάλια η κουζίνα;

Βασικά έτσι θα το διασκεδάσετε και περισσότερο.

Είναι λογικό τα παιδιά να βαρεθούν ή να κουραστούν.

Μην ξεχνάτε ότι είναι παιδιά.

 

 

 

 

 

Πηγή: baby.gr