Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Οι γυναίκες με καμπύλες γεννούν εξυπνότερα παιδιά

Οι γυναίκες με καμπύλες γεννούν εξυπνότερα παιδιά

Οι γυναίκες με καμπύλες, γεννούν εξυπνότερα μωρά, αναφέρει μια νέα μελέτη.

Ο καθηγητής Γουίλ Λάσεκ, επιδημιολόγος της δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, εξήγησε ότι το λίπος διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην υποβοήθηση της ανάπτυξης του εγκεφάλου νεογνών μέσω του θηλασμού.

«Χρειάζονται πολλά λιπαρά για το νευρικό σύστημα, και το λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή των γλουτών είναι εμπλουτισμένο με DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ), το οποίο είναι ένα σημαντικό συστατικό ιδιαίτερα στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν πλαστεί για να συσσωρεύουν λίπος σε αυτή την περιοχή μέχρι να γίνουν μητέρες», εξήγησε ο Δρ. Λάσεκ.

Κατά τα τελευταία πέντε εκατομμύρια χρόνια, ο μέσος ανθρώπινος εγκέφαλος έχει τριπλασιαστεί σε όγκο από 400ml σε 1.200ml. Ακολούθως οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν παραπανίσια κιλά και περίσσεια λίπους για να συμβαδίσουν με τις αυξανόμενες απαιτήσεις των εγκέφαλος του μωρού.

Ο καθηγητής Ντέιβιτν Μπάινμπριτζ , βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, είπε πως τα τελευταία ευρήματα θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες με καμπύλες τόσο ελκυστικές , όπως τη τραγουδίστρια Τζένιφερ Λόπεζ. «Επειδή τα παιδιά τους είναι πιθανό να είναι πιο έξυπνα», συμπλήρωσε.

«Τα λιπίδια που περνούν μέσω του μητρικού γάλακτος στο νεογνό, τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από το αποθηκευμένο λίπος στους μηρούς και τους γλουτούς της μάνας», είπε και «Οι γυναίκες με την μεγαλύτερη περιφέρεια γλουτών , έχουν υψηλότερα επίπεδα αυτών των λιπιδίων», προσέθεσε.

 

Πηγή: News.gr