Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Οι ισχυρότερες μαμάδες του πλανήτη

Οι ισχυρότερες μαμάδες του πλανήτη

Αυτές οι γυναίκες αλλάζουν το πρόσωπο των επιχειρήσεων

Πριν από λίγες ημέρες γιορτάστηκε όπως κάθε χρόνο η γιορτή της μητέρας. Προς τιμήν λοιπόν της γιορτής, το περιοδικό, Working Mother, δημοσίευσε τη λίστα με τις ισχυρότερες μαμάδες στον πλανήτη.

Η επιλογή δεν έγινε μόνο βάση των χρημάτων που κερδίζουν ή της θέσης που έχουν σε μία επιχείρηση ή στο καλλιτεχνικό στερέωμα, αλλά και βάσει του πόσο επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

Δείτε τη λίστα με τις 10 ισχυρότερες μητέρες στον πλανήτη…

Στη δέκατη θέση βρίσκουμε τη Gisel Ruiz της εταιρείας, Walmart. Έχει δύο παιδιά και ξεκίνησε την καριέρα της στην εταιρεία, ως υπεύθυνη καταστήματος. Πλέον είναι εκτελεστική αντιπρόεδρος της κολοσσιαίας εταιρείας λιανικής.

Στην ένατη θέση βρίσκουμε την πρόεδρο της Intel, Renee James. Έχει δύο παιδιά και κατάφερε να ανέβει μέχρι την προεδρία από τεχνική βοηθός, σύμφωνα με το περιοδικό, Working Mother. Είναι η γυναίκα που οδήγησε την Intel στην αλλαγή, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της να φτάνει τα 52 δισ. δολάρια.

Η σχεδιάστρια Tory Burch βρίσκεται στην όγδοη θέση. Έχει τρία παιδιά και η εταιρεία που ίδρυσε διαθέτει πάνω από 120 αποκλειστικά καταστήματα και θέση σε περισσότερα από 3.000 μαγαζιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η γενική διευθύντρια του Facebook, Sheryl Sandberg, έχει δύο παιδιά και μάλιστα πρόσφατα έχασε το σύζυγό της σε δυστύχημα σε θέρετρο στο Μεξικό. Είναι επίσης συγγραφέας, αλλά και ακτιβίστρια για τη θέση των γυναικών στο χώρο εργασίας.

Στην έκτη θέση βρίσκουμε τη διευθύνουσα σύμβουλο της JPMorgan Asset Management, Mary Callahan Erdoes, μητέρα τριών μικρών παιδιών. Η ισχυρή μαμά είναι επικεφαλής μίας από της μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, με περιουσιακά στοιχεία που αγγίζουν τα 2,5 τρισ. δολάρια.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Angela Ahrendts, ανώτατο στέλεχος της διοίκησης της Apple, συγκεκριμένα αντιπρόεδρος του τομέα λιανικής και των online καταστημάτων. Έχει τρία παιδιά και επιβλέπει έναν τομέα της Apple με τζίρο που ξεπερνά τα 20 δισ. δολάρια. Σε συνεντεύξεις έχει δηλώσει ότι πάντα προηγείται η οικογένεια.

Από την τρίτη θέση, η γερουσιαστής Kirsten Gillibrand, έχει δύο παιδιά και είναι μία από τις δύο αμερικανίδες στη γερουσία με μικρά παιδιά. Έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στον τομέα του ακτιβισμού για τη θέση των γυναικών.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η τραγουδίστρια, ηθοποιός και επιχειρηματίας Jennifer Lopez, μητέρα διδύμων, η οποία φυσικά δε χρειάζεται περισσότερες συστάσεις.

Στη δεύτερη θέση, η παραγωγός Shonda Rimes, μητέρα τριών μικρών παιδιών. Είναι ο ιθύνων νους κάποιων από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές στην αμερικανική τηλεόραση, όπως το «Grey’s Anatomy».

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η διάσημη τραγουδίστρια, Beyoncé, μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, η οποία έγινε πέρυσι η γυναίκα στη μουσική βιομηχανία με το υψηλότερο εισόδημα. Έβγαλε, σύμφωνα με το Forbes, 115 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr