Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Η καθημερινότητα με δίδυμα μωρά!

Η καθημερινότητα με δίδυμα μωρά!

Όταν ο πελαργός τα φέρνει δυο δυο τα μωρά μπορεί η χαρά να είναι διπλή αλλά το ίδιο ισχύει και για τις ευθύνες και το άγχος.

Ο νεαρός και …κουρασμένος μπαμπάς, Χρήστος πατέρας δύο αγοριών μόλις τεσσάρων μηνών μιλάει εκ πείρας!

«Όταν μάθαμε με την γυναίκα ότι το μωρό που περιμένουμε τελικά δεν θα είναι ένα αλλά δύο εννοείται πώς χαρήκαμε πολύ αλλά δεν έλειψαν και οι ανησυχίες (Βοήθεια! Περιμένουμε δίδυμα).

Τα μωρά μας γεννήθηκαν και ευτυχώς είναι και τα δύο υγιέστατα και έχουμε φτάσει πλέον στο στάδιο που αρχίζουν να αναγνωρίζουν ο ένας τον άλλον και αν δεν ήμασταν πάνω από το κεφάλι τους νομίζω πώς θα άρχιζαν τους καυγάδες!

Η περίοδος των πρώτων τεσσάρων μηνών με τους γιους μου για μένα ήταν …διαφωτιστική. Και δεν ήταν τόσο τραυματική όσο φοβόμουν ίσως επειδή δεν ήμουν παρών στον τοκετό αλλά και επειδή δεν υπάρχει χρόνος να «τραυματιστεί» κανείς αφού …μόλις που προλαβαίνουμε να φάμε!  Εδώ είναι τα συμπεράσματα που έχω βγάλει αυτούς τους πρώτους τέσσερις μήνες ως πατέρας δίδυμων μωρών!

Δεν είναι τόσο ξεχωριστό όσο νομίζαμε στην αρχή

Πλέον πολύς κόσμος έχει δίδυμα μωρά απλά εμείς δεν το παρατηρούσαμε προηγουμένως. Στις μέρες μας μάλλον τα τρίδυμα είναι… διασημότητες!

Οι τριγύρω δείχνουν ενδιαφέρον

Και είναι πολύ ωραίο! Δεν αναφέρομαι μόνο στην οικογένεια αλλά και στους περαστικούς. Στο δρόμο για παράδειγμα ή στο σουπερμάρκετ πολλοί είναι εκείνοι που δείχνουν το ενδιαφέρον τους με ένα χαμόγελο και ενδεχομένως μια σύντομη κουβέντα. Να είστε προετοιμασμένοι να απαντήσετε σε τουλάχιστον 34289 ερωτήσεις τύπου:

  • «Είναι δίδυμα;»
  • «Πόσο χρονών είναι;»
  • «Είναι όμοια;»
  • «Πρέπει να είστε πολύ κουρασμένοι!»
  • «Πώς τα λένε;»
  • «Έχετε ιστορικό διδύμων στην οικογένεια;»

Η κόρη μας το πήρε μια χαρά

Παραδόξως η μεγαλύτερή μας κόρη δεν έχει επιχειρήσει ούτε μια φορά να τα τσιμπήσει, να τα δαγκώσει, να τα ενοχλήσει τελοσπάντων! Αντιθέτως θέλει να τα κρατάει όλη την ώρα αγκαλιά στα μικρά της τα χεράκια. Μάλλον μέχρι να της πειράξουν τη συλλογή με τις Barbie.

Πάντα κάποιος κλαίει μέσα στο σπίτι

Μερικές φορές και τα τρία μας παιδιά κλαίνε την ίδια στιγμή κι όταν συμβαίνει αυτό τα συμμερίζομαι και μου ‘ρχεται κι έμενα να βάλω τα κλάματα! Ακόμα και τότε, όταν ολόκληρη η οικογένειά μας είναι υπό κατάρρευση και είμαστε π.χ στο σουπερμάρκετ, κάποιο άνθρωποι δεν διστάζουν να πλησιάσουν και να μας κάνουν τις ερωτήσεις που ανέφερα παραπάνω!

Αγοράσαμε καινούργιο αυτοκίνητο

Τώρα χρειαζόμαστε ένα καινούργιο σπίτι και στο μέλλον ίσως ένα ολόκληρο νησί! Είναι κρίμα βέβαια που δώσαμε το μεγαλύτερο μέρος των αποταμιεύσεών μας για το αυτοκίνητο, το οποίο τελικά δεν είναι τόσο μεγάλο όσο θα θέλαμε να είναι!

Οι φίλοι μας έχουν πλημμυρίσει με μωρά

Κάποια στιγμή που βγήκαμε όλοι μαζί συνειδητοποιήσαμε ότι και οι έξι έχουμε από ένα παιδικό καθισματάκι αυτοκινήτου! Τώρα σχεδιάζουμε να ανοίξουμε όλοι μαζί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για μωρά!

Το σεξ έχει ανακτήσει το ρίγος του κινδύνου που είχε όταν ήμουν έφηβος

Κι αυτό επειδή φοβόμαστε ότι θα γίνουμε τσακωτοί είτε από τους γονείς μας είτε από την κόρη μας. Τα δε δίδυμα ευτυχώς το μόνο που μπορούν να κάνουν στην παρούσα φάση είναι να βάλουν τα κλάματα και απλά να μας διακόψουν!

Μαζί σε όλα

Μπορεί να τρώνε μαζί, να παίζουν μαζί, να μιλάνε μαζί αλλά επίσης κλαίνε μαζί και όταν μάλιστα το ένα κοιμάται και το άλλο κλαίει δεν είναι καθόλου αστείο!

Αργούμε σε όλα

Εάν μας  περιμένετε σπίτι σας για μεσημεριανό γεύμα, μην περιμένετε να φτάσουμε εγκαίρως! Όπου και να πάμε φτάνουμε καθυστερημένοι και οπλισμένοι με μια δικαιολογία που περιστρέφεται γύρω από πάνες, πιπίλες, γάλα κλπ.

Δεν πίνω πια ζεστά ροφήματα.

Πίνω απλά έναν καφέ που ήταν ζεστός όταν τον έκανα πριν από δύο ώρες!

 

 

Πηγή: baby.gr