Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Jude Nusir: Η 4χρονη ζωγράφος που εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες της

Για την τετράχρονη Jude, η ζωγραφική είναι κάτι παραπάνω από μία δραστηριότητα. Είναι τρόπος έκφρασης και όπως φαίνεται είναι μία μικρή, αλλά πολύ ταλαντούχα καλλιτέχνης.

Όλα ξεκίνησαν την περίοδο της καραντίνας. Το κοριτσάκι είχε πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι και ζωγράφιζε για ώρες με τα χέρια και τα πινέλα της.

“Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όλοι δοκιμάσαμε καινούρια πράγματα. Η Jude βρήκε έναν νέο τρόπο να εκφράζεται μέσω τη ζωγραφικής” αναφέρει η μητέρα της  Hala Almajali στο 360mom.net.

Το τετράχρονο κορίτσι φτιάχνει πίνακες αφηρημένης τέχνης και βλέποντάς τους κανείς δύσκολα μπορεί να πιστέψει ότι είναι δημιούργημα ενός παιδιού αυτής της ηλικίας. Οι συνδυασμοί χρωμάτων και τα σχέδια είναι άκρως εντυπωσιακά και οι πίνακές της είναι πραγματικά έργα τέχνης που κάλλιστα θα μπορούσαν να κοσμούν τους τοίχους κάποιας γκαλερί.

Πηγή φωτογραφίας: Instagram @judenusir

Η Hala δημιούγησε έναν λογαριασμό στο Instagram όπου αναρτά τις δημιουργίες της κόρης της, αλλά και φωτογραφίες και βίντεο του κοριτσιού επί τω έργω.

 

Στης συνέντευξή της, η Hala επίσης αναφέρει ότι 13 από τους πίνακες έχουν πουληθεί και το 50% των εσόδων έχει δοθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Το άλλο 50% αποταμιεύεται στον κουμπαρά της τετράχρονης στον οποίο μαζεύει χρήματα για ένα ταξίδι στη Disneyland.

Όσο για το πώς βοηθάει η ίδια η Hala και ο σύζυγός της να εξελίξει η κόρη τους αυτό το ταλέντο της, αναφέρει το εξής: “Όπως όλοι οι γονείς, έτσι κι εγώ παρατηρούσα την κόρη μου για να δω τι της αρέσει περισσότερο και αυτό ήταν η ζωγραφική. Απλώς την παρατηρώ και την αφήνω να κάνει αυτό που αγαπά χωρίς πίεση ή κριτική. Επίσης, την παρακινώ να βρίσκει αυτή τη σπίθα που χρειάζεται είτε είναι στη ζωγραφική, είτε σε οτιδήποτε άλλο. Είναι σημαντικό να βλέπουμε τι αρέσει στα παιδιά μας και πού έχουν κλίση ή κάποιο έμφυτο ταλέντο.”

Η Jude δεν έχει παρακολουθήσει μαθήματα – πώς θα μπορούσε άλλωστε; είναι μόλις 4 ετών-  της αρέσει όμως, όπως αναφέρει η μαμά της, να βλέπει tutorials στο YouTube από όπου και εμπνέεται.

Δείτε ακόμα περισσότερες δημιουργίες της μικρής Jude Nusir στην gallery που ακολουθεί.




Πηγή