Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Κάνει να βάψω τα μαλλιά μου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Κάνει να βάψω τα μαλλιά μου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Τους εννέα μήνες τις εγκυμοσύνης, κάθε μέλλουσα μαμά είναι ιδιαίτερα προσεκτική με την υγεία και τις συνήθειες της! Προσέχει τη διατροφή της και αποφεύγει οτιδήποτε μπορεί να βλάψει το μωρό. Τι γίνεται όμως με την περιποίηση του σώματος και του προσώπου; Είναι οι βαφές μαλλιών απαγορευτικές στην εγκυμοσύνη ή είναι ακόμα ένας μύθος;

Το δέρμα, είναι ένα όργανο που αναπνέει, αισθάνεται τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και κυρίως εκκρίνει ουσίες από και προς το περιβάλλον. Είναι λοιπόν λογικό τους μήνες της εγκυμοσύνης να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικές με οτιδήποτε έρχεστε σε επαφή. Κάπου εκεί ξεκινούν και οι επιφυλάξεις για τη χρήση των βαφών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι περισσότερες βαφές που υπάρχουν στο εμπόριο, αν και κατά κύριο λόγο είναι χημικές, θεωρούνται ασφαλείς και χωρίς να προκαλούν παρενέργειες. Όσο όμως «ακίνδυνες» και αν φαίνονται, αδιαμφισβήτητα η επιδερμίδα για αρκετή ώρα εκτίθεται σε ισχυρές χημικές ουσίες και μάλιστα απορροφά ένα μέρος από αυτές. Από εκεί και πέρα όμως, κανείς δεν μπορεί είναι σίγουρος για το αν αυτές οι ουσίες βλάπτουν άμεσα ή έμμεσα το μωρό, ούτε όμως και για το αν είναι 100% ακίνδυνες.

Καλό θα ήταν να αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε κάποια βαφή τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης σας, ενώ από τον τέταρτο μήνα και μετά μπορείτε, αλλά πάντα με μέτρο. Αντί για χημικές βαφές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικές βαφές από 100% φυτικά υλικά χωρίς καθόλου χημικές προσμίξεις. Αν θέλετε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε χημική βαφή, μία πιο «υγιεινή» εναλλακτική είναι οι ανταύγειες. Σε αυτήν την περίπτωση, η βαφή δεν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα και εφαρμόζεται σημειακά στις τρίχες.

Ό,τι και αν προτιμήσετε, πρέπει μετά τη βαφή να πλύνετε πολύ καλά το κεφάλι σας, και προφανώς αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που είναι μη ελεγμένα! Μην ξεχνάτε ότι προέχει η υγεία του μωρού σας και η δική σας! Παρόλα αυτά πρέπει να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας και την εμφάνισή σας και η ψυχολογία σας αμέσως θα τονωθεί!

Πηγή: mothersblog.gr