Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
«Κάνει να βάψω τα μαλλιά μου στην εγκυμοσύνη ή όχι;»

«Κάνει να βάψω τα μαλλιά μου στην εγκυμοσύνη ή όχι;»

Τελικά μπορείς να βάφεις τα μαλλιά σου κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή όχι; Ρωτήσαμε, ερευνήσαμε και σου απαντάμε.

Γράφει η Χριστίνα Χρόνη

Το θέμα της βαφής μαλλιών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι κάτι που απασχολεί όλες τις μέλλουσες μανούλες ή τουλάχιστον όσες …βάφουν τα μαλλιά τους. Η εμφάνιση και η ψυχολογία είναι πολύ σημαντικά για τις γυναίκες που πρόκειται να γίνουν μητέρες πιο σημαντικό από όλα όμως είναι η υγεία του μωρού. Για αυτό τον λόγο η απορία που βρίσκεται στα χείλη όλων είναι: μπορώ να συνεχίσω να βάφω τα μαλλιά μου όσο είμαι έγκυος;

Θέλαμε λοιπόν να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση κι έτσι καλέσαμε 5 διαφορετικούς γυναικολόγους οι οποίοι απάντησαν με μια φωνή ΝΑΙ! Ναι μπορείς να συνεχίσεις να βάφεις τα μαλλιά σου από το πρώτο τρίμηνο κιόλας. Βλέπεις, οι πιθανότητες να περάσουν τα χημικά από την βαφή στον οργανισμό σου, στον πλακούντα και κατά συνέπεια στο μωρό είναι μηδαμινές. Εκείνο που ενδεχομένως να σε βλάψει είναι η εισπνοή των αναθυμιάσεων σε έναν κλειστό χώρο κομμωτηρίου αλλά και σε αυτή την περίπτωση, οι πιθανότητες είναι σχεδόν μηδενικές.

shutterstock115408348 3

Υπάρχουν ασφαλώς και οι γυναικολόγοι που διαφωνούν και προτείνουν την αποχή από την βαφή για το πρώτο τρίμηνο τουλάχιστον ή την επιλογή ανταυγειών που δεν έρχονται σε επαφή με το δέρμα του κεφαλιού. Αυτό ωστόσο δεν έχει να κάνει με τα χημικά της βαφής αλλά με την πιθανότητα εμφάνισης αλλεργίας σε αυτή. Και μιας που μιλήσαμε για αλλεργίες… εννοείται (πρέπει να το ξέρεις ήδη αυτό) πως πριν την βαφή σου κάνεις το τεστ αλλεργίας ή ζητάς από το κομμωτήριο να σου το κάνει. Αλλεργία μπορεί να εμφανίσεις ακόμη και αν βάφεις πολλά χρόνια τα μαλλιά σου και γι’ αυτό πρέπει να είσαι προσεκτική κυρίως όσο είσαι έγκυος.

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr