Τρίτη , 5 Μάρτιος 2024
Κλιματιστικό και μωρό: Είναι επικίνδυνο ή όχι;

Κλιματιστικό και μωρό: Είναι επικίνδυνο ή όχι;

Είναι επικίνδυνο το κλιματιστικό ή όχι τελικά; Πολλοί είναι οι γονείς που ρωτούν συχνά τον/την παιδίατρό τους για το εάν μπορούν να κάνουν χρήση του κλιματιστικού, φοβούμενοι μην κρυώσει το μικρό τους.

Οι περισσότεροι γιατροί, συστήνουν στους γονείς να χρησιμοποιούνκλιματιστικό μόνο όταν κάνει πολλή ζέστη. Επίσης, ενημερώνουν όταν μπαίνει σε χρήση το κλιματιστικό να μην είναι χαμηλή η θερμοκρασία του, δηλαδή να μην πέφτει ποτέ κάτω από τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου (εξαρτάται και από τη θερμοκρασία του χώρου).

Πάντα, μόλις δροσίζει ο χώρος οι γονείς θα πρέπει να ανεβάζουν τη θερμοκρασία. Επίσης, είναι σημαντικό να μη φυσάει ο αέρας του κλιματιστικού απευθείας επάνω στο παιδί, ιδιαίτερα σε χώρους που κοιμάται και όταν είναι μέσα στο αυτοκίνητο. Αν κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι αναμμένο το κλιματιστικό, καλό είναι μένει λίγο ανοιχτό το παράθυρο στο δωμάτιο που κοιμάται το μωρό.

Τέλος, είναι ευνόητο ότι πριν από τη χρήση του κλιματιστικού θα πρέπει να έχει προηγηθεί ο καθαρισμός των φίλτρων στα πλαίσια της σωστής συντήρησης.

Πηγή: mothersblog.gr