Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Λεχώνα και επισκέψεις: Τι πρέπει να προσέξετε ως καλεσμένοι

Λεχώνα και επισκέψεις: Τι πρέπει να προσέξετε ως καλεσμένοι

Είμαστε σίγουροι πώς επικρατεί συνωστισμός στο παλάτι του Κένσινγκτον αφού ορδές ανθρώπων θα σπεύδουν να επισκεφτούν την μικρή πριγκίπισσα και κόρη του πρίγκιπα Ούιλιαμ και της συζύγου του Κέιτ, Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα.

Ποια είναι όμως η εθιμοτυπία για την επίσκεψη σε μια πριγκίπισσα;

Διάβασα τις προάλλες ότι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε όταν επισκέπτεστε μια νέα μαμά, είναι να προσφερθείτε να βγάλετε μια βόλτα το μωρό! Είναι όμως αυτή μια καλή συμβουλή και σε ποιον πλανήτη δέχεται μια νέα μαμά να δώσει το μωρό της να το πάνε βόλτα;

Ξέρουμε πώς οι περισσότερες νέες μανούλες δεν αφήνουν το μωρό από τα μάτια τους. Το ελέγχουν κάθε δύο λεπτά για να βεβαιωθούν ότι αναπνέουν και η καθημερινότητά τους προσαρμόζεται στο πρόγραμμα του μωρού.

Σε κάθε περίπτωση εδώ είναι οι κανόνες που πιστεύουμε ότι πρέπει να τηρούνται όταν επισκέπτεστε μια νέα μαμά, σε περίπτωση που θελήσετε να επισκεφτείτε την μικρή πριγκίπισσα.

Εκτός κι αν είστε η Βασίλισσα, οπότε δεν ισχύουν οι κανόνες επειδή είστε …η Βασίλισσα.

Μην κάνετε φασαρία

Γενικότερα μην χτυπήσετε δυνατά την πόρτα, μην μιλάτε δυνατά και προσπαθήστε να κρατήσετε χαμηλούς τόνους επειδή μια γυναίκα που έχει γεννήσει πριν από λίγες μέρες είναι κουρασμένη και το νεογέννητο πιθανότατα θα κοιμάται. Επίσης αν το μωρό που επισκέπτεστε είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας και θέλετε να πάρετε και ένα δωράκι για το μεγαλύτερο παιδάκι, φροντίστε να είναι κάτι που δεν βγάζει ήχους εκνευριστικούς ώστε να μη ενοχλήσει τους γονείς αλλά ούτε και το νεογέννητο.

Μην της πάτε λουλούδια

Αντί για λουλούδια ή γλυκά (το πιθανότερο είναι να έχει πάρει ήδη από αυτά) είναι προτιμότερο να της πάτε κάτι νόστιμο και υγιεινό που έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας. Θα το εκτιμήσει περισσότερο.

Μην πείτε ότι είστε κουρασμένοι

Μπορεί να τρέχετε όλη μέρα, να είστε εργασιομανείς και πραγματικά να αισθάνεστε κουρασμένοι αλλά κρατήσετε το για τον εαυτό σας και μην το αναφέρετε σε μια νέα μαμά. Δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει κουρασμένος. Είναι να σαν να δουλεύατε όλη μέρα και να χρειάζεται να πάτε εκ νέου στη δουλειά. Έτσι αισθάνεται μια νέα μανούλα. Η φίλη σας αυτή τη στιγμή βιώνει απίστευτη έλλειψη ύπνου. Μην της λέτε λοιπόν ότι είστε κουρασμένοι γιατί κι εκείνη το ίδιο είναι.

Πείτε της ότι τα πήγε πολύ καλά

Ο τοκετός είναι μια από τις πιο τρομακτικές αλλά και συναρπαστικές εμπειρίες που βιώνει μια γυναίκα. Αναγνωρίστε το αυτό στην φίλη σας. Ναι το μωρό μπορεί να είναι πολύ χαριτωμένο αλλά δεν ξέρετε τι μπορεί να έχει περάσει μέχρι να το φέρει στον κόσμο. Δεν έχει σημασία αν γέννησε με καισαρική ή με φυσιολογικό τοκετό, αν έκανε επισκληρίδιο ή όχι, αν το μωρό βγήκε με το κεφάλι ή με τα πόδια. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έφερε στον κόσμο ένα αξιολάτρευτο μωρό!

Πείτε της πόσο όμορφη δείχνει

Το τελευταίο πράγμα που αισθάνεται μια νέα μαμά είναι ότι είναι όμορφη και λαμπερή. Μπορεί να παρατήρησε ότι η κοιλιά της δεν μίκρυνε ιδιαίτερα, ότι το στήθος της είναι πρησμένο και ότι τα ρούχα της είναι είτε πάρα πολύ μεγάλα είτε στενά. Σε κάθε περίπτωση εσείς μην εστιάσετε σε αυτά αλλά υπενθυμίστε της πόσο γλυκιά, λαμπερή και ήρεμη δείχνει!

Μην τσεκάρετε συνέχεια το κινητό σας

Μπορεί κάποιος να σας τάγκαρε σε μια φωτογραφία στο Facebook από την χτεσινοβραδινή σας έξοδο ή να σας έστειλε ο προϊστάμενος σας ένα email. Μην ξεχνάτε όμως ότι υπάρχει και το αύριο ή το μετά γιατί απλά εκείνη τη στιγμή βρίσκεστε στο σπίτι ενός αγαπημένου πρόσωπου για να καλωσορίσετε τον ερχομό ενός μικροσκοπικού πλάσματος στη ζωή. Δεν υπάρχει κάτι πιο γλυκό από αυτό!

Μην προσφερθείτε να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού

Εκτός κι αν το πρόσωπο που γέννησε είναι η αδερφή σας ή κάποια πραγματικά πολύ καλή σας φίλη. Οποιαδήποτε άλλη γυναίκα μπορεί πολύ εύκολα να προσβληθεί και να σκεφτεί «Μα καλά σε χοιροστάσιο μένω;»

 

 

 

 

Πηγή: baby.gr