Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

#Mένουμε_σπίτι: Eίστε έγκυος; Πέντε απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι (vid)

Η άσκηση στην εγκυμοσύνη συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου και στην ανακούφιση άλλων συμπτωμάτων που σχετίζονται με την κύηση.

‘Εγκυες γυναίκες που γυμνάζονταν ανέφεραν ότι είχαν λιγότερους πόνους, ειδικά στην πλάτη, είχαν περισσότερη ενέργεια, ένοιωθαν καλύτερα με το σώμα τους και επανήλθαν στα κιλά τους μετά τη γέννα πολύ πιο γρήγορα.

Το να γυμνάζεστε στην εγκυμοσύνη δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχετε εξοπλιστεί με όργανα γυμναστικής ή να έχετε διαμορφώσει έναν χώρο ειδικά για το σκοπό αυτό.

Μπορείτε για παράδειγμα αντί για βαράκια να χρησιμοποιήσετε δύο μπουκάλια νερού και για τα «καθίσματα» αντί για τη μπάρα να έχετε μια καρέκλα ως στήριγμα.

Ασκήσεις και εγκυμοσύνη

Είναι απαραίτητο να μιλήσετε με τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε μορφή άσκησης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται κατά το πρώτο τρίμηνο, πρέπει όμως να είναι προσεκτικές.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μια γυναίκα στο πρώτο τρίμηνο μπορεί να κάνει τις περισσότερες από τις ασκήσεις που έκανε και πριν μείνει έγκυος. Οι ασκήσεις που συνιστούν οι ειδικοί σε αυτό το στάδιο είναι η κολύμβηση, η γιόγκα και τα μικρά βάρη.

Προχωρημένη εγκυμοσύνη

Η άσκηση στο τελευταίο τρίμηνο είναι αρκετά δύσκολη αλλά παραμένει εφικτή. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε άσκηση με ασφάλεια και να αποφεύγετε οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να προκαλέσει πτώση. Το σώμα πλέον είναι πιο σφιχτό και συμπαγές λόγω της ανάπτυξης του εμβρύου και το ζητούμενο είναι η ευκαμψία, γι’ αυτό οι ενδεδειγμένες ασκήσεις είναι η γιόγκα και το πιλάτες, καθώς και η ανύψωση μικρών βαρών.

Προσέξτε επίσης τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί η εργασία σας. Οι έγκυοι σε αυτή τη φάση πρέπει να αποφεύγουν να εργάζονται σε ακραίες θερμοκρασίες ή να κάνουν κινήσεις που αυξάνουν τον κίνδυνο πτώσεων.

Να θυμάστε ότι το σώμα σας ξέρει να επιβιώνει και πρέπει να το ακούτε, καθώς θα σας προειδοποιήσει σε περίπτωση που κάτι δεν είναι ασφαλές για την ομαλή έκβαση της εγκυμοσύνης.

Με πληροφορίες από το www.parents.com


Πηγή