Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Μεγάλη Παρασκευή: Πώς θα καταλάβει το παιδί την σημασία αυτής της ημέρας

Μεγάλη Παρασκευή: Πώς θα καταλάβει το παιδί την σημασία αυτής της ημέρας

Η Μεγάλη Παρασκευή από τη φύση της είναι μία μελαγχολική μέρα.

Η ακολουθία του επιταφίου το βράδυ με την πένθιμη μουσική ενδεχομένως να προκαλεί στενοχώρια στα μικρά παιδιά. Κάτι φυσικά που είναι αναμενόμενο. Εσείς ως γονιός μπορείτε να μιλήσετε στο αγγελούδι σας για την σημασία αυτής της ημέρας όπου μετά την αποκαθήλωση οι καμπάνες θα χτυπούν σε κάθε εκκλησία.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται τη Μεγάλη Εβδομάδα στην Εκκλησία δεν είναι εύκολο να τα εξηγήσουμε στα παιδιά μικρής ηλικίας, αναφέρουν οι ειδικοί. Είναι σημαντικό τα παιδιά από αυτή ακόμη την ηλικία να καταλάβουν οτι τις ημέρες αυτές δεν ασχολούμαστε μόνο με τα δώρα της νονάς και δεν είναι όλες αυτές οι μέρες , μέρες χαράς… Υπάρχει η Μεγάλη Εβδομάδα που σημαίνει πολλά για όσους είναι Χριστιανοί.

Με βιβλία ακόμη και με ταινίες μπορείτε να εξηγήσετε στο παιδί την σημασία αυτής της ημέρας. Το βράδυ μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στην εκκλησία αφού το έχετε προετοιμάσει πρώτα με όμορφα λόγια. Θα καθήσετε μαζί του και θα ακούσετε τα Ευαγγέλια. Είναι μία μέρα που η ατμόσφαιρα θα είναι κατανυκτική.

Πηγή: mothersblog.gr