Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Μην ξεχνάτε ποτέ να βάζετε αντηλιακό σε αυτά τα σημεία!

Μην ξεχνάτε ποτέ να βάζετε αντηλιακό σε αυτά τα σημεία!

Για κάποιους το καλοκαίρι άρχισε τώρα, καθώς το δεύτερο κύμα των παραθεριστών του Αυγούστου έφυγε μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Τόσο για τον εαυτό σας, όσο και για τα παιδιά σας, υπάρχουν μερικά σημεία στα οποία δε δίνουμε μεγάλη προσοχή, και όμως πρέπει να μην αμελούμε να καλύπτουμε με αντηλιακό.

Τα χείλη: Μαμάδες,  προσέξτε τον εαυτό σας. Οι βλάβες από τον ήλιο στα χείλη είναι συνηθισμένες – Να φοράτε lip balm με SPF 30 ή υψηλότερο όχι μόνο στην παραλία αλλά και όποτε κυκλοφορείτε έξω.
Τα αυτιά: Τόσο τα δικά σας όσο και των παιδιών σας, είναι πολύ ευαίσθητα στον ήλιο! Οι λοβοί των αφτιών χρειάζονται προστασία, το σημείο όμως που συνήθως ξεχνάμε είναι το «κοχύλι» του αφτιού. Βάλτε αντηλιακό!
Το επάνω μέρος του πέλματος: Το κουντεπιέ ή αλλιώς ταρσός, έχει λεπτό δέρμα και μπορεί εύκολα να πάθει έγκαυμα. Καλύψτε το με αντηλιακό και ειδικά στα παιδιά σας προσέξτε να έχει δείκτη προστασίας 50!
Το πίσω μέρος απο τα γόνατά: Συνήθως αυτό το σημείο το ξεχνάμε! Ωστόσο ένα έγκαυμα σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή είναι πολύ επώδυνο και όπως κάθε έγκαυμα, θα πρέπει να το αποφεύγεις. Φροντίστε να το καλύψετε.|
Γλουτοί: Τόσο στα παιδιά όσο και σε σας, αυτό το σημείο είναι έυκολο να καεί γιατι παρόλο που δεν το βλέπει ο ήλιος συχνά, δεν το καλύπτουμε σχεδον ποτέ με αντηλιακό, από αμέλεια. Αν καείτε, δε θα μπορείτε να καθήσετε άνετα, οπότε προνοήστε!
Σβέρκος: Καίγεται εύκολα, και ειδικά στα παιδιά μας πολυ πιο εύκολα. Βάλτε αντηλιακό, και χτησιμοποιείτε ειδικό καπελάκι που καλύπτει και το σβερκάκι του μικρού σας.
Ελιές: Στοκάρετε! Βάλτε πολύ αντηλιακό και καλύψτε τις! Μην το αμελήτε καθόλου και ποτέ!

Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε, γυαλιά και καπέλο! Το δέρμα του κεφαλιού είναι εύκολο να καεί, σε όλες τις ηλικίες!

 

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr