Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Το μωρό μου κλαίει στο αυτοκίνητο. Τι να κάνω;

Το μωρό μου κλαίει στο αυτοκίνητο. Τι να κάνω;

Αρκετά συχνά όταν οδηγούμε έχουμε το μωράκι μας μαζί μας στο καθισματάκι του.

Τις περισσότερες φορές κάθεται ήρεμο, καθώς απολαμβάνει τη βόλτα του και χαζεύει τις πρωτόγνωρες εικόνες που βλέπει από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που αρχίσει να κλαίει; Τι μπορούμε να κάνουμε;

Καταρχήν μην σας πιάνει το άγχος, γιατί κάθε πρόβλημα έχει και τη λύση του. Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς και μας ανέφεραν μερικούς τρόπους προκειμένου να σταματήσει γρήγορα το κλάμα.

• Να έχετε μαζί σας πάντα τα αγαπημένα του παιχνίδια. Μόλις αρχίσει να κλαίει και τα δει, θα σταματήσει καθώς θα ασχοληθεί με αυτά.
• Βάλτε απαλή μουσική στο ραδιόφωνο ή στο cd. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, το μωρό καλμάρει και μπορεί ακόμη και να κοιμηθεί.
• Ελέγξτε αν θέλει αλλαγή πάνας ή αν πεινάει. Σταματήστε χωρίς να πανικοβληθείτε όμως από την ένταση του κλάματος, όπου μπορείτε, και δείτε αν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω.
• Αν το έχετε ντυμένο χοντρά σχετικά με την εποχή, μπορεί να διαμαρτύρεται με αυτόν τον τρόπο. Να φροντίζετε πάντα να έχετε μία δεύτερη αλλαξιά μαζί σας.
• Εάν δεν σταματάει με τίποτα το κλάμα, επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας.

 

Πηγή: mothersblog.gr