Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Νυχτερινή ενούρηση: 5 tips για να μην «βρέχεται» το παιδί

Νυχτερινή ενούρηση: 5 tips για να μην «βρέχεται» το παιδί

Ψάχνετε τρόπους για να κρατήσετε στεγνό το κρεβατάκι του παιδιού σας τη νύχτα; Εδώ είναι πέντε χρήσιμες συμβουλές για να καταστεί η εκπαίδευση της νυχτερινής ενούρησης ευκολότερη για εσάς και το παιδί σας.

Αδιάβροχο προστατευτικό

Το προστατευτικό για το στρώμα είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ κατά την πρώιμη παιδική ηλικία. Προστατεύει το στρώμα, το καρότσι, το λίκνο, τοπορτ-μπεμπέ κλπ, ώστε να είναι πάντα στεγνά και καθαρά ενώ παρέχει ευκολία στη συντήρηση και το πλύσιμό του. Η μία πλευρά είναι κατασκευασμένη από πετσετέ ύφασμα ενώ η άλλη από αδιάβροχο υλικό Είναι κατασκευασμένο από υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, ελαστικό και οικολογικό και θα σας λύσει τα χέρια!

Υπενθύμιση

Φροντίστε τα παιδιά να έχουν πάει τουαλέτα πριν πάνε για ύπνο. Ακόμα κι αν το ίδιο το παιδί δεν σας το πει, υπενθυμίστε το εσείς. Σε κάθε περίπτωση αν δεν θέλει, κατά τη διάρκεια της νύχτας ξυπνήστε το ώστε να πάει τουαλέτα. Αυτό είναι μια τεράστια βοήθεια γιατί τελικά το παιδί θα εκπαιδευθεί και θα ξυπνάει μόνο του για να πάει στην τουαλέτα. Με την αγάπη και την υποστήριξή σας το μικρό σας θα βρει τις ισορροπίες του για να μένει στεγνό όλη τη νύχτα.

Εσώρουχα για μεγάλα παιδάκια

Είναι ένα τρικ που πιάνει, ειδικά στα κοριτσάκια. Αγοράστε εσώρουχα σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια και πείτε στο παιδάκι σας ότι τώρα που μεγάλωσε ήρθε η ώρα να φορέσει βρακάκια για μεγάλα παιδάκια! Στην αρχή θα συμβαίνουν «ατυχηματάκια» αλλά με τον καιρό θα μάθει.

Γιογιό

Έχετε ένα γιογιό στο παιδικό δωμάτιο και μάθετε το παιδί να το χρησιμοποιεί πριν πάει για ύπνο.

Μειωμένα υγρά πριν τον ύπνο

Ο περιορισμός της υπερβολικής λήψης υγρών πριν από τον ύπνο είναι από τις πιο απλές μορφές αντιμετώπισης της ενούρησης και συστήνεται ως πρώτο μέτρο. Αποφύγετε να δώσετε χυμούς ή νερό στο παιδί μια ή μιάμιση ώρα πριν τον ύπνο!

 

 

 

 

Πηγή: baby.gr