Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
«Ώρα για μπανάκι;» 4+1 tips για να γίνει το μπάνιο του μωρού σας απόλαυση

«Ώρα για μπανάκι;» 4+1 tips για να γίνει το μπάνιο του μωρού σας απόλαυση

Η καθημερινότητα ενός γονιού δεν είναι εύκολη. Όσο το μικρό σας μεγαλώνει και μαθαίνει να εκφράζεται, αντιδρά για το οτιδήποτε! Για το φαγητό του, για τον ύπνο του και φυσικά για την ώρα του μπάνιου του!

Άλλα μωρά λατρεύουν το νερό και η ώρα του μπάνιου είναι πραγματική απόλαυση για αυτά. Άλλα πάλι, κλαίνε και κάνουν τον κόσμο άνω κάτω στην προσπάθειά τους να το αποφύγουν! Τι μπορείτε όμως να κάνετε εσείς σε αυτήν την περίπτωση;

1. Δώστε χρόνο στο μικρό σας
Και όμως η αναβλητικότητα δεν είναι «προνόμιο» μόνο των μεγάλων. Ακόμα και τα μωρά χρειάζονται το χρόνο τους:Ασφαλώς αυτό δε σημαίνει ότι θα ξεφεύγετε κάθε φορά από το πρόγραμμά του, αλλά μπορείτε πριν κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα με το μικρό σας, να του δώσετε πέντε δέκα λεπτά να το πάρει απόφαση. Το ίδιο μπορείτε να δοκιμάσετε να εφαρμόσετε με το μπάνιο του. Προετοιμάστε το για το τι θα ακολουθήσει και δώστε του μερικά λεπτά, ώστε στο τέλος να μην αντισταθεί!

2. Όταν ετοιμάζετε το νερό, φροντίστε η πόρτα του μπάνιου να είναι κλειστή
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο λόγος που πολλά μωρά μετά την ηλικία του ενός έτους αντιδρούν στην ιδέα του μπάνιου, είναι η φοβία τους για το νερό. Ακριβώς λοιπόν εκεί πρέπει αν στοχεύσετε! Αν το μικρό σας φοβάται το θόρυβο που κάνει το νερό όταν τρέχει, ανοίξτε τη βρύση με κλειστή την πόρτα, γεμίστε λίγο την μπανιέρα και μετά βάλτε το μέσα, αφού πρώτα την έχετε κλείσει! Σιγά σιγά θα συνηθίσει την ιδέα του νερού και έτσι όταν την ξανανοίξετε δεν θα αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο!

3. Το κόλπο με τη μπανιέρα
Γεμίστε με λίγο νερό τη μπανιέρα, ίσα ίσα δύο δάχτυλα, ρίξτε ένα μικρό παιχνιδάκι και βάλτε μέσα το μικρό σας. Αφήστε το μερικά λεπτά να παίξει και στη συνέχεια ανοίξτε το καπάκι και αφήστε το νερό να φύγει! Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, το μωρό σας θα συνειδητοποιήσει πόσο λίγη είναι η ποσότητα του νερού και σιγά σιγά η φοβία του θα εξαφανιστεί!

1babybathtips

4. Αποσπάστε του την προσοχή!
Μία εναλλακτική που δεν λύνει όμως ουσιαστικά το πρόβλημα, είναι να αποσπάσετε την προσοχή του μωρού σας την ώρα του μπάνιου. Δώστε του το αγαπημένο του παιχνίδι, βάλτε του το αγαπημένο του τραγούδι και πιθανότατα να μην το νοιάζει το νερό!

5. Δείξτε αυτοπεποίθηση
Τα μωρά μετά την ηλικία του ενός έτους, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται πολλά πράγματα στη συμπεριφορά των ανθρώπων. Την ώρα του μπάνιου λοιπόν, πρέπει να είστε αποφασιστική! Μόλις τελειώσετε, δώστε του μία μεγάλη αγκαλιά ώστε να συνδέσει τη διαδικασία αυτή με κάτι θετικά συναισθήματα.

Πηγή: mothersblog.gr