Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Ώρα για θάλασσα; Έτσι θα μάθετε στο παιδί σας να κολυμπάει!

Ώρα για θάλασσα; Έτσι θα μάθετε στο παιδί σας να κολυμπάει!

Σήμερα αποχαιρετούμε το Μάιο και από αύριο μπαίνει και επίσημα το καλοκαίρι! Μήπως ήρθε η ώρα να μάθετε στο παιδί σας να κολυμπάει;

Τα παιδιά λατρέυουν το καλοκαίρι. Τον ήλιο, τη θάλασσα, τα παιχνιδια στην άμμο, τις διακοπές, τα παγωτά, τα πάντα! Όταν είναι μικρά, απαραίτητο αξεσουάρ για τημ παραλία είναι φυσικά τα μπρατσάκια μέχρι να μάθουν να επιπλέουν και να κολυμπάνε. Πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε;

Το πρώτο σημαντικό που πρέπει να μάθετε στο μικρό σας, είναι πώς να επιπλέει. Κάποια παιδιά το καταφέρνουν από μόνα τους, κάποια άλλα όμως λόγω της φοβίας τους για το νερό δεν μπορούν να μπουν στη θάλασσα χωρίς να το κρατάει ο μπαμπάς ή η μαμά. Πείτε στο παιδί σας ότι πρέπει αν είναι ήρεμο, να αφήσει ελεύθερο και χαλαρό το σώμα το και το κεφάλι του φυσικά να είναι πάνω από το νερό! Σιγά σιγά θα κάνει όσα του λέτε πράξη και όταν δείτε ότι είναι έτοιμο, αφήστε το από τα χέρα σας και αποδείξτε του πώς τα καταφέρνει μία χαρά και μόνο του!

Αφού έχει εξοικειωθεί πια με το νερό, το επόμενο βήμα είναι να μάθει να κουνάει τα πόδια του. Κρατήστε το από τα χέρια του και αφήστε το κουνήσει μόνο τα πόδια του πάνω κάτω. Όταν τα καταφέρει, εξηγήστε του ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να κουνάει και τα χεράκια του και δείξτε του τον τρόπο. Αυτό θα πάρει λίγο καιρό μέχρι να το καταφέρει, αλλά και μόνο να φτάσει ως εδώ είναι πολύ σημαντικό!

Μπορεί ακόμα να μην κάνει βουτιές, αλλά σίγουρα μόλις μάθει, θα τις λατρέψει και θα γίνει το αγαπημένο του παιχνίδι στη θάλασσα! Μάθετέ του πώς να κλείνει τη μύτη του και πώς να κάνει μπουρμπουλίθρες στο νερό όταν εκπνέει.

Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και φυσικά με πολλή εξάσκηση, το μκρό σας θα κολυμπάει σαν δελφίνι!

Πηγή: mothersblog.gr