Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Όσα δεν πρέπει να κάνετε μόλις γεννήσετε

Όσα δεν πρέπει να κάνετε μόλις γεννήσετε

Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα σας λείψουν αφού γεννήσετε, με πρώτο και καλύτερο τον ύπνο!

Παρόλη τη πληθώρα όμως των νέων αρμοδιοτήτων, υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι απολύτως απαραίτητο να αναβάλλετε για κάποιο χρονικό διάστημα. Κρατήστε σημειώσεις.

Μην ανεβείτε στη ζυγαριά

Δεν έχει να κάνει με τον αριθμό που θα δείτε, αλλά με τα συναισθήματα που θα νιώσετε. Και σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να ψυχοπλακωθείτε αμέσως μετά τον τοκετό. Εκτός αυτού, γνωρίζετε ότι τους τελευταίους εννέα μήνες πήρατε κιλά κι αν είστε μια μητέρα που θηλάζει, το σώμα σας θα κρατήσει κάποια από τα κιλά, καθώς ο οργανισμός αποθηκεύει λίπος για να εξασφαλίσει την παραγωγή του γάλακτος ακόμα κι αν για κάποιο λόγο δεν λαμβάνει πια προμήθειες. Κάντε υπομονή λοιπόν και με την πρώτη ευκαιρία ρίξτε κανέναν υπνάκο.

Μην διαβάζετε lifestyle περιοδικά

Οι τίτλοι στα περισσότερα lifestyle περιοδικά είναι «Τρεις μήνες μετά τη γέννα πιο αδύνατη από ποτέ» ή «Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν οι…». Προτού τα βάψετε μαύρα επειδή η δική σας καθημερινότητα μόνο ξέγνοιαστη δεν είναι, θυμηθείτε ότι οι celebrities έχουν νταντάδες (άρα δεν τους λείπει ύπνος), προσωπικούς γυμναστές (τακτική άσκηση), οικιακή βοηθό (υγιεινά γεύματα και σνακ) και συμβάσεις εκατομμυρίων δολαρίων έτσι ώστε αν δεν βοηθήσουν όλα τα παραπάνω να καταφύγουν σε έναν πλαστικό χειρούργο για να «διορθώσουν» ότι δεν προνόησε η φύση. Ότι λοιπόν βλέπετε στα περιοδικά με τα ροζ συννεφάκια δεν ανταποκρίνονται ακριβώς στην πραγματικότητα. Επιπλέον ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να μάθετε ως νέα μαμά είναι να χαλαρώσετε και να σταματήσετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους.

Μη δοκιμάσετε το αγαπημένο σας τζιν

Μπορεί το αίσθημα του να μπαίνετε στο παλιό σας τζιν να είναι υπέροχο, ωστόσο καλύτερα είναι να το καθυστερήστε παρά να το κάνετε μια ώρα αρχύτερα. Να θυμάστε ότι φέρατε ένα παιδί στον κόσμο και είναι λογικό να υπάρχουν κάποια επιπλέον κιλά στους γοφούς, τους μηρούς και το στήθος. Μην το ταλαιπωρήσετε λοιπόν ακόμα περισσότερο το σώμα σας και δοκιμάστε το αγαπημένο σας τζιν τουλάχιστον δυο μήνες μετά τον τοκετό. Αλλά ακόμα κι αν δεν νιώσετε άνετα μπορείτε απλά να αγοράσετε ένα νούμερο μεγαλύτερο!

Δεν είναι ώρα για γενική

Όλοι αγαπάμε το καθαρό σπίτι. Αλλά με ένα νεογέννητο μωρό στο σπίτι που απαιτεί συνέχεια τη προσοχή σας, στον ελεύθερό σας χρόνο (αν υπάρχει) μη τυχόν και πιάσετε σκούπα ή φαράσι. Μια νέα μαμά έχει ανάγκη από ξεκούραση και ύπνο. Προσπαθήστε λοιπόν τις ώρες που το μωρό σας κοιμάται να φροντίζετε τον εαυτό σας. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι το βάρος στο σπίτι θα πέσει όταν το μωρό αρχίσει να μπουσουλάει. Προς το παρόν ζητήστε τη βοήθεια της μαμάς σας, της πεθεράς σας ή κάποιας φίλης για τα βασικά και στον ελεύθερό σας χρόνο διαβάστε ένα βιβλίο, κάντε ένα μπάνιο με άλατα ή παρακολουθήστε ένα μάθημα γιόγκα.

 

Πηγή: baby.gr