Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Όσα λένε οι μαμάδες για να δικαιολογήσουν τα παιδιά

Όσα λένε οι μαμάδες για να δικαιολογήσουν τα παιδιά

Το να μεγαλώνεις ένα παιδί δεν είναι εύκολο.

Ξέρετε, η εγκυμοσύνη, οι πρωινές ναυτίες, η αύξηση του βάρους, ο τοκετός, έχουν τις δυσκολίες τους. Λοιπόν μάλλον δεν έχει δει τίποτα ακόμα!

Από την στιγμή που έρχεται ένα μωρό στον κόσμο οι γονείς είναι υπεύθυνοι για εκείνο και φροντίζουν να καλύπτουν τις βασικές του ανάγκες (φαγητό, κανόνες υγιεινής, ύπνος). Αλλά τι γίνεται όταν το μωρό μεγαλώνει κι αρχίζει να λέει τις πρώτες του λεξούλες; Εκεί που μπορεί άλλα να λέει και άλλα να εννοεί.

Συνήθως τότε οι μητέρες σκαρφίζονται διάφορες δικαιολογίες για δικαιολογήσουν την συμπεριφορά τους στους τριγύρω.

«Είναι κουρασμένος»

Αλλά ο ίδιος αρνείται να πάει για ύπνο. Εγώ, από την άλλη πλευρά, είμαι εξαντλημένη! Μπορώ εθελοντικά να πάω να κοιμηθώ αντί γι΄αυτόν;

«Μόλις ξύπνησε»

Από έναν τρίωρο υπνάκο! Αν εγώ ήμουν στη θέση του θα χόρευα πεντοζάλι από τον ενθουσιασμό!

Μου έχει θυμώσει λιγάκι

Του είπα λίγα παραπάνω όχι συγκριτικά με τις προηγούμενες φορές και τώρα θέλει να με κάνει να το πληρώσω.

Πεινάει

Θέλει γλυκό για δείπνο και έχει τσαντιστεί που δεν του δίνω, αλλά είναι απολαυστικός!

Είχε μια δύσκολη μέρα

Το πρωί έφαγε το πρωινό του, έπαιξε λίγο με τα παιχνίδια του και μετά πήγαμε μια βόλτα για ψώνια. Όταν επιστρέψαμε κοιμήθηκε περίπου δύο ωρίτσες και έβλεπε τα αγαπημένα του κινούμενα σχέδια όση ώρα τον τάιζα. Ναι, η αλήθεια είναι ότι η μέρα ήταν πολύ κουραστική!

Είχε μια δύσκολη νύχτα

Ξεκίνησε την νύχτα στο κρεβάτι του αλλά στην πορεία προτίμησε το κρεβάτι μου. Κατά τη διάρκεια την νύχτας έφαγα μερικές κλωτσιές στο πρόσωπό και την κοιλιά μου αλλά μην ανησυχείτε για μένα, είμαι μια χαρά!

Παιδί είναι!

Το παιδί μπορεί να μιλήσει άσχημα στο παππού του επειδή αυτή την φορά δεν του έφερε δώρο ή να κάνει κάτι μη αποδεκτό που θα σας φέρει σε δύσκολη θέση. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι βρίσκουν χαριτωμένα τα όσα λένε τα μικρά παιδιά ή δικαιολογούν τις πράξεις τους με τη φράση «έλα μωρέ παιδί είναι» .

 

Πηγή: baby.gr