Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Πανελλήνιες: Ποιο είναι το ιδανικό σνακ για τους μαθητές

Πανελλήνιες: Ποιο είναι το ιδανικό σνακ για τους μαθητές

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις πλησιάζουν και οι μαθητές, όπως είναι λογικό, αναζητούν τρόπους ώστε να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις.

Αρχικά συνιστάται να αποβάλλουν –στο μέτρο του δυνατού– το άγχος αλλά μία ακόμη σημαντικότατη παράμετρος που μπορεί να τους βοηθήσει είναι αναμφίβολα η σωστή διατροφή.

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση NeuroRegulation, το ιδανικό σνακ για τους μαθητές είναι η μαύρη σοκολάτα, καθώς αποδεικνύεται πως ενισχύει με φυσικό τρόπο τη συγκέντρωση και την εγρήγορση του εγκεφάλου.

Είναι γνωστό πως η μαύρη σοκολάτα έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, καθώς, μεταξύ άλλων, προστατεύει την καρδιά και συμβάλλει στην αντιμετώπιση του στρες. Η μελέτη που εκπονήθηκε από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα είναι η πρώτη που υποδεικνύει ότι η μαύρη σοκολάτα έχει σημαντικά οφέλη για τη γνωστική λειτουργία.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Larry Stevens, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, «η σοκολάτα έχει διεγερτική δράση και ενεργοποιεί τον εγκέφαλο με τρόπο μοναδικό». Συγκεκριμένα, το απολαυστικό γλύκισμα ενισχύει την ικανότητα συγκέντρωσης και εγρήγορσης.

Οι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα μελετώντας την επίδραση της μαύρης σοκολάτας στον εγκέφαλο με τη βοήθεια ηλεκτροεγκεφαλογραφίας (EEG).

 

Πηγή: onmed.gr