Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Πάσχα 2015: Θα ταξιδέψω με το μωρό μου με πλοίο. Τι πρέπει να προσέξω;

Πάσχα 2015: Θα ταξιδέψω με το μωρό μου με πλοίο. Τι πρέπει να προσέξω;

Το Πάσχα αρκετοί από εσάς θα προτιμήσετε να φύγετε σε κάποιο νησί προκειμένου να κάνετε ολιγοήμερες διακοπές.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που θα ταξιδέψετε με πλοίο κι έχετε μωρό; Θα είναι δύσκολο το ταξίδι; Εμείς μπορούμε να σας το κάνουμε ευχάριστο αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές για ένα ήρεμο ταξίδι χωρίς παρατράγουδα.

1. Το ταξίδι με το πλοίο είναι η πιο απλή και ξεκούραστη διαδικασία για το μωρό σου αρκεί βέβαια να μην είναι φουρτουνιασμένη η θάλασσα. Αν τα μποφόρ είναι πολλά, προετοιμαστείτε ότι θα έχετε κλάματα και γκρίνιες.
2. Διάλεξε το σημείο που θα κάθεστε. Είναι καλύτερα να κάθεστε σε ένα από τα σαλόνια του πλοίου παρά στο κατάστρωμα που μπορεί να φυσάει και να κρυώσει το μικρό σου. Μετά οι διακοπές θα μετατραπούν απευθείας σε εφιάλτη και είναι το μόνο που δε θέλεις σε αυτήν την περίπτωση.
3. Μην ξεχάσεις να του φορέσεις μια ζακέτα ή μπουφάν. Τα κλιματιστικά του πλοίου είναι πάντα ανοιχτά σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και το μωρό σου είναι πιο επιρρεπή στο κρύο απ’ότι οι μεγάλοι άνθρωποι οπότε καλό θα ήταν να φοράει κάτι πιο χοντρό. Πάρε μαζί σου και ένα παπλωματάκι ή κουβέρτα.
4. Διάλεξε να πάρεις μαζί το ελαφρύ του καρότσι που σπάει και είναι πιο εύκολο στις μετακινήσεις σας. Το κανονικό καρότσι της βόλτας θα είναι δύσκολο να το κινήσετε μέσα στο πλοίο και να το ανεβοκατεβάσετε στις σκάλες. Αν είναι πολύ μωρό, τότε μπορείς να το κρατήσεις στην αγκαλιά σου.

Πηγή: mothersblog.gr