Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Παιδικές ιώσεις: Πότε μπορεί το παιδί να επιστρέψει στο σχολείο;

Παιδικές ιώσεις: Πότε μπορεί το παιδί να επιστρέψει στο σχολείο;

Η παραμονή του παιδιού στο σπίτι λόγω κάποιας ίωσης ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό. Το παιδί ταλαιπωρείται και οι γονείς αναγκάζονται να πάρουν άδεια για το φροντίσουν.

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες ιώσεις και περίπου πόσο πρέπει να μείνει το παιδί στο σπίτι μέχρι να επιστρέψει στις σχολικές υποχρεώσεις;

Γρίπη
Συνήθως η γρίπη συνοδεύεται από πυρετό, πονόλαιμο, βήχα, καταρροή και αδυναμία. Εφόσον δεν προκαλέσει επιπλοκές, μετά από ένα ή δυο 24ωρα χωρίς πυρετό, το παιδί μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο.

Πυρετός
Οι περισσότερες ιώσεις προκαλούν πυρετό που διαρκεί από 2 μέχρι 5 μέρες. Το παιδί πρέπει να μείνει στο σπίτι όσο έχει πυρετό. Μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μόνο μετά από ένα 24ωρο πλήρους απυρεξίας, που δεν θα παρουσιάζει δηλαδή ούτε δέκατα.

Γαστρεντερίτιδα
Είτε πρόκειται για ιογενή λοίμωξη είτε για μικροβιακή π.χ. σαλμονέλα, το παιδί πρέπει να παραμείνει κάποιες μέρες στο σπίτι, ανάλογα με τη διάρκεια των συμπτωμάτων. Επειδή η γαστρεντερίτιδα προκαλεί διάρροιες και εμετούς, το παιδί δεν πρέπει να πάει στο σχολείο να δεν ανακτήσει πρώτα πλήρως τις δυνάμεις του.

Αμυγδαλίτιδα
Αφού υποχωρήσει ο πυρετός και το παιδί έχει πάρει για τουλάχιστον 2 μέρες αντιβίωση μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο και τις υπόλοιπες δραστηριότητές του.

 

 

 

 

Πηγή: onmed.gr