Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Οι πέντε τύποι μαμάδων που δεν αντέχουμε!

Οι πέντε τύποι μαμάδων που δεν αντέχουμε!

Σε πόσες αλήθεια, από εσάς έχει τύχει, να έχετε επισκεφθεί μία παιδική χαρά, έναν παιδότοπο ή να έχετε βρεθεί σε ένα παιδικό πάρτι και να μην αντέχετε την άγνωστη μαμά που τα ξέρει «όλα»;

Και όταν λέμε «όλα» εννοούμε όλα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι μαμάδων, που καλύτερα θα ήταν να μην «ανοίξετε» κουβέντα μαζί τους. Και δεν εννοούμε τις φίλες σας ή τις μαμάδες που σκέφτονται λογικά. Αλλά εννοούμε εκείνες τις γυναίκες, που νομίζουν πώς είναι οι μοναδικές μαμάδες στον κόσμο, εκείνες που τα κάνουν όλα τέλεια και εκείνες που πιστεύουν πώς όλες οι άλλες μαμάδες θα έπρεπε αν «το κάνουν»- την ανατροφή του παιδιού τους- με τον δικό τους τρόπο!

1. Η πολύξερη μαμά
Είναι η μαμά που τα ξέρει όλα. Έχει κάνει τη διατριβή της στο θέμα βρέφος, στο θέμα αποστείρωση μπιμπερό, στο θέμα ύπνου ακόμη και στο θέμα παιδικές αρρώστιες. Είναι η γυναίκα που θα σε συμβουλέψει να ακούσεις πρώτα εκείνη και μετά αν δεν πιάσουν τα δικά της κόλπα, τότε να επικοινωνήσεις με τον παιδίατρο.

2. Η μαμά: «Το δικό μου το παιδί, ένα και άλλο κανένα»
Είναι η μαμά που στο κόσμο θα υπάρχει μόνο το δικό της το παιδί. Σίγουρα η κάθε μαμά το ίδιο αισθάνεται, ναι! Αλλά για φανταστείτε να θέλετε να κουβεντιάσετε κάτι για το δικό σας το παιδί και να σας διακόπτει συνέχεια για να τονίσει ότι το δικό της το παιδί τα κάνει όλα καλύτερα;

3. Η τέλεια μαμά
Είναι η μαμά που τα κάνει όλα τέλεια ή τουλάχιστον έτσι νομίζει. Είναι η μαμά που ακολουθεί κατά γράμμα το πρόγραμμά της. Βγάζει συνέχεια τα παιδιά στο πάρκο. Έχει συνέχεια στην τσάντα της χειροποίητα σνακ, μιλάει ευγενικά στο παιδί της, ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν το έχει μαλώσει. Είναι η πιο χαρούμενη, η πιο γλυκιά, η πιο «συμφωνώ με όλα όσα λέτε γιατί απλά δεν θέλω να σας στεναχωρήσω και ας πιστεύω ότι τα κάνετε όλα λάθος»

4. Η υπερβολική μαμά
Είναι η μαμά που δεν θα αφήσει σε ησυχία το παιδί της. Θα την αναγνωρίσετε από τα πολλά «μη» που θα χρησιμοποιεί στο λεξιλόγιό της. «Μην τρέχεις, θα πέσεις», «Μην πας στην τσουλίθρα θα χτυπήσεις», «Μην ανεβαίνεις στο ποδήλατο θα πέσεις», «Μη το φας εκείνο, δεν θα σου αρέσει το ξέρω»!

5. Η «κακιά» μαμά
Είναι η μαμά που ότι και αν κάνει το παιδί της ποτέ δεν θα είναι ευχαριστημένη. Συνήθως συγκρίνει το παιδί της με τα ξένα παιδιά λέγοντάς του τις περισσότερες φορές, «Κοίτα ξέρει να κάνει ποδήλατο ενώ εσύ όχι», «Κοίτα, του αρέσουν τα αγγλικά ενώ εσένα όχι», «Γιατί δεν έτρεξες γρηγορότερα, η δεύτερη θέση δεν είναι καλή. Πρώτος έπρεπε να βγεις», «Γιατί πήρες 16 στη γλώσσα και ο Κωστάκης 19;» και άλλες τέτοιες ερωτήσεις που αντί να βοηθάνε το παιδί της το κάνει να νιώθει, αδύναμο, άχρηστο και ανίκανο.

Σίγουρα κάποιον από τους παραπάνω τύπους θα έχετε συναντήσει, δεν μπορεί!

Πηγή: mothersblog.gr