Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ποια είναι τα συμπτώματα υποθερμίας στα μωρά

Ποια είναι τα συμπτώματα υποθερμίας στα μωρά

Ο ανθρώπινος οργανισμός ρυθμίζει αυτόματα την εσωτερική του θερμοκρασία. Όταν υπάρχει ζέστη ιδρώνουμε και όταν κρυώνουμε, ντυνόμαστε για να ζεσταθούμε.

Όταν όμως η θερμοκρασία του σώματος μειώνεται κάτω από ένα ορισμένο επίπεδο , συνήθως λόγω έκθεσης σε υπερβολικό κρύο έξω από το σπίτι ή ανεπαρκούς θέρμανσης μέσα στο σπίτι, τότε έχουμε υποθερμία.

Οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, κινδυνεύουν περισσότερο να παρουσιάσουν υποθερμία σε συνθήκες κρύου διότι το σώμα τους έχει λιγότερες δυνατότητες παραγωγής θερμότητας. Επίσης, οι πολύ λεπτοί άνθρωποι, μπορεί να προσβληθούν ταχύτερα από υποθερμία σε σύγκριση με άτομα που έχουν υπερβολικό σωματικό λίπος.

Συμπτώματα υποθερμίας στα μωρά
Αν η θερμοκρασία ενός μωρού πέσει επικίνδυνα, θα δείχνει ήσυχο, νυσταγμένο και νωθρό και θα αρνείται να φάει. Τα χέρια, τα πόδια, και το πρόσωπό του μπορεί να έχουν έντονο ροζ χρώμα .

Αν υποψιάζεστε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Εκείνο που μπορείτε να κάνετε μέχρι να λάβετε καθοδήγηση από τον παιδίατρό σας, είναι να του φορέσετε στεγνά και ζεστά ρούχα και να το τυλίξετε με μία ζεστή κουβέρτα. Επίσης, ξαπλώστε πλάι του στο κρεβάτι για να το ζεστάνετε με τη θερμότητα του σώματός σας.

Πρέπει να αποφεύγετε να θερμαίνετε πρώτα τα άκρα του σώματος, δηλαδή τα πόδια και τα χέρια. Ο λόγος είναι διότι έτσι το κρύο αίμα θα φεύγει από την περιφέρεια και θα πηγαίνει στο κέντρο του σώματος επιδεινώνοντας έτσι την κατάσταση.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr