Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Ποια στάση στον ύπνο είναι καλύτερη κατά την εγκυμοσύνη;

Ποια στάση στον ύπνο είναι καλύτερη κατά την εγκυμοσύνη;

Πολλές έγκυες έχουν απορίες ως προς τον τρόπο που πρέπει να κοιμούνται.

Ορισμένες αναρωτιούνται αν μπορούν να κοιμούνται μπρούμυτα, άλλες θέλουν να ξέρουν μήπως πρέπει να πάψουν να κοιμούνται ανάσκελα, και πολλά πολλά ακόμη! Ποια είναι η καλύτερη στάση λοιπόν για τον ύπνο σας;

Καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται, αρχίζει να γίνεται δύσκολο να βρείτε μία βολική στάση κατά τον ύπνο σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι δεν ενδείκνυται να κοιμάστε ανάσκελα. Καθώς η μήτρα μεγαλώνει, όταν μία εγκυμονούσα ξαπλώνει ανάσκελα η μήτρα μπορεί να μπει πάνω από σημαντικά αγγεία αίματος, όπως η αορτή, με αποτέλεσμα να ελαττωθεί η κυκλοφορία του αίματος του μωρού.  Αυτή η στάση προκαλεί επίσης πόνους στη μέση, δυσκολία στην αναπνοή και στην πέψη, γίνεται αιτία για να δημιουργηθούν αιμορροΐδες, ενώ προκαλεί χαμηλή πίεση και κακή κυκλοφορία του αίματος.

Αλλά και μπρούμυτα δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κοιμάστε, αφού έτσι πιέζετε σε επικίνδυνο βαθμό, την ήδη διογκωμένη μήτρα, ενώ νιώθετε έντονη δυσφορία.

Έτσι λοιπόν ο πιο σωστός ύπνος για τους μήνες της εγκυμοσύνης είναι να κοιμάστε πότε στο ένα και πότε στο άλλο πλευρό. Ειδικά ο ύπνος στην αριστερή πλευρά είναι ιδανικός καθώς βοηθάει και το έμβρυο σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία του αίματος στον πλακούντα, άρα και τον τρόπο με τον οποίο τρέφεται. Επίσης βοηθά τα νεφρά σας να αποβάλλουν αποτελεσματικά τα υγρά από το σώμα σας, κάτι που μειώνει το πρήξιμο στο κάτω μέρος των ποδιών σας και των χεριών σας. Κρατήστε τα πόδια και τα γόνατά σας σε γωνία και βάλτε ένα μαξιλάρι ανάμεσά τους για μεγαλύτερη άνεση, θα νιώσετε πολύ πολύ καλύτερα!

 

 

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr