Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Πώς να ενθαρρύνετε το μωρό σας να μπουσουλήσει

Πώς να ενθαρρύνετε το μωρό σας να μπουσουλήσει

Ο δρόμος που οδηγεί στην ανεξαρτησία και την ελευθερία περνά μέσα από το μπουσούλημα.

Τα περισσότερα μωράκια αρχίζουν να ανακαλύπτουν την αυτοκίνηση ανάμεσα στους 7,5 και τους 9 μήνες και όταν ξεκινήσουν αναπτύσσουν και αξιοσημείωτη ταχύτητα!

Αν θέλετε να ενθαρρύνετε το μωράκι σας να μπουσουλήσει, δοκιμάστε να του προσφέρετε κάποια κίνητρα. Βάλτε μπροστά του το αγαπημένο του παιχνίδι και τραβάτε το σιγά-σιγά για να το κυνηγά και να καταβάλει την προσπάθεια που είναι απαραίτητη για να μπουσουλήσει.

Μόλις διαπιστώσετε ότι μπήκε στο νόημα, δεν έχετε παρά να μπουσουλήσετε και εσείς για να παίξετε μαζί του με τους ίδιους κανόνες.

Εκεί θα παρατηρήσετε την ικανότητα που έχει το μωράκι σας να παίζει με την ταχύτητα. Για να είστε σίγουρη ότι τα γόνατα του μωρού σας δεν θα ερεθιστούν, καλύτερα το μπουσούλημα να γίνεται σε σταθερό χαλί ή μοκέτα, να αποφεύγετε τις τραχιές επιφάνειες και για καλύτερη προστασία να φοράτε στο μωρό φόρμα που να καλύπτει τα γόνατά του.

Προβλέψτε και θωρακίστε το χώρο όπου κινείται το παιδί. Προσοχή στα πεταμένα αντικείμενα , τις σκάλες και το έδαφος που γλιστρά.

Ποτέ μην αφήνετε μόνο του το μωρό. Από το τώρα και για πολλή καιρό ακόμα χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και επίβλεψη.

Από τη στιγμή που το μωράκι αρχίζει να κινείται μόνο του, τα μικροπεσίματα, οι μελανιές και τα καρούμπαλα μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη. Προσπαθήστε, όσο είναι δυνατόν, να περιορίσετε τέτοιες δυσάρεστες εμπειρίες , οι οποίες μπορεί να απελπίσουν το αυαίσθητο πλασματάκι σας και να εμποδίσουν  την κινητική του ανάπτυξη.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: mothersblog.gr