Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Πώς να επιβιώσετε την «ώρα του παιδιού»

Πώς να επιβιώσετε την «ώρα του παιδιού»

Είναι αυτές οι ώρες της ημέρας που κάθε μαμά φοβάται – μεταξύ περίπου 4 και 8 το απόγευμα – όταν τα παιδιά γίνονται πιο άτακτα, θορυβώδη και γκρινιάρικα.

Ένας υπνάκος αυτές τις ώρες είναι ό,τι πρέπει βέβαια αλλά επειδή δεν έρχεται κατά παραγγελία τι μπορεί να κάνει αυτές τις ώρες μια κουρασμένη μαμά; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και η δυσκολότερη στιγμή της ημέρας με τα ζωηρά παιδάκια σας θα περάσει ανέπαφα.

Δυναμώστε την ένταση

Απενεργοποιήστε την τηλεόραση και δυναμώστε την ένταση της μουσικής! Ήρθε η ώρα για ένα μίνι οικογενειακό πάρτι ή απλά χορό ώστε τα παιδιά να αποβάλλουν την ένταση της ημέρας. Θα είναι αποτελεσματικό!

Αποφύγετε το βραδινό σούπερ μάρκετ

Αν τα βρίσκετε σκούρα στο σαλόνι με τα ανήσυχα παιδιά σας τότε το να «φορτώσετε» τα παιδιά στο αυτοκίνητο για να πάτε μια βόλτα στο σουπερ μάρκετ είναι ό,τι χειρότερο διότι θα τα ξεσηκώσετε ακόμα περισσότερο. Φροντίστε το ψυγείο σας να είναι εφοδιασμένο με τα βασικά.

Αν έχετε έτοιμο φαγητό, είναι μπόνους!

Τα παιδιά αυτές τις ώρες θέλουν τους γονείς μαζί τους και όχι στην κουζίνα. Είναι προτιμότερο λοιπόν είτε να μαγειρεύετε νωρίς είτε να κάνετε κάτι στα γρήγορα που δεν θα σας πάρει ώρα και ενέργεια.

Βρείτε έναν σκοπό

Νήπια και πλήξη είναι δύο λέξεις που δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους. Βρείτε κάτι με το οποίο τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά ενώ εσείς εκείνη τη στιγμή θα μπορείτε να ετοιμάζετε το δείπνο ή να κάνετε ένα τηλεφώνημα. Παιχνίδια με μπολάκια και κατσαρολικά μπορεί να σας φαίνονται απλά, θα ψυχαγωγήσουν όμως για αρκετή ώρα τα παιδιά.

Βγείτε έξω

Επωφεληθείτε τι καλές μέρες όταν δεν κάνει πολύ κρύο και κάντε μια βόλτα στον καθαρό αέρα. Αλλά ακόμα κι αν κάνει λίγο κρύο μια βόλτα γύρω στο τετράγωνο θα κάνει καλό σε όλη την οικογένεια.

Κρατήστε ένα αγαπημένο παιχνίδι για αυτή την ώρα

Κρατήστε ένα παιχνιδάκι που ξέρετε ότι τα παιδιά σας λατρεύουν για αυτές τις δύσκολες μέρες που δεν ξέρετε πώς να τα ηρεμήσετε. Θα αισθανθείτε όπως το πρωί των Χριστουγέννων, όταν τους δίνετε το δώρο τους και τρελαίνονται από την χαρά. Αν όλα πάνε καλά, αυτό το παιχνίδι θα τα κρατήσει απασχολημένα για πολλές ώρες.

Δώστε ένα υγιεινό σνακ

Είναι μια ώρα που όλοι πεινάμε (και όχι μόνο τα παιδιά). Για να συγκρατήσετε τα παιδιά σας και να φάνε τελικά το δείπνο τους αυτή την δύσκολη ώρα μπορείτε να τους προσφέρετε φρούτα ή λαχανικά ή οτιδήποτε άλλο για να ροκανίσουν και να γεμίσουν κάπως την κοιλίτσα τους που γουργουρίζει.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: baby.gr