Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Πώς να ντύσετε ένα νεογέννητο

Πώς να ντύσετε ένα νεογέννητο

Μπορεί να βλέπετε το νεογέννητο μωράκι σας στην κούνια του και να νομίζετε ότι παίρνοντας αυτά τα μικρά χεράκια και τα μικρά ποδαράκια και βάζοντας τα σε ένα ρούχο θα είναι μία αποκαρδιωτική εμπειρία για εκείνο.

Να ξέρετε  πως δεν είναι έτσι και πως με τον καιρό και με λίγη υπομονή θα σας φανεί εύκολη η διαδικασία. Για να το ντύσετε απλά ξαπλώστε το στην αλλαξιέρα ή στο κρεβάτι  έτσι ώστε  να έχετε και τα δυο σας χέρια ελεύθερα.

Βήμα – βήμα η διαδικασία

Για το ζιπουνάκι


1.    Μαζέψτε το ζιπουνάκι και με τα δυο σας χέρια έτσι ώστε να δημιουργηθούν πτυχώσεις. Ανοίξτε όσο πιο πολύ μπορείτε τη λαιμόκοψη και περάστε το ζιπουνάκι από το κεφάλι, προσέχοντας να μη γρατζουνίσετε το μωρό. Στρώστε το ύφασμα γύρω από το λαιμό.
2.    Πιάστε το μανίκι με το ένα σας χέρι και περάστε το άλλο από μέσα, ώστε να μπορέσετε να καθοδηγήσετε το χεράκι του μωρού, περνώντας το μέσα από το μανίκι. Κάντε το ίδιο και με το άλλο μανίκι. Τραβήξτε το ζιπουνάκι προς τα κάτω και κουμπώστε τις κόπιτσες ανάμεσα στα ποδαράκια του.

Για το φορμάκι


1.    Απλώστε το φορμάκι και ξαπλώστε το μωρό από πάνω. Μαζέψτε το ένα μπατζάκι και περάστε προσεκτικά μέσα του το ποδαράκι του μωρού. Τραβήξτε το μπατζάκι προς τα πάνω και κάντε το ίδιο και με το άλλο πόδι.
2.    Μαζέψτε το ύφασμα του μανικιού και περάστε το προσεκτικά πάνω από το καρπό του μωρού. Γλιστράτε στο μανίκι το χέρι και τον ώμο του και κάντε το ίδιο και με το άλλο χέρι. Ισιώστε το φορμάκι έτσι ώστε να ευθυγραμμιστεί στα πλαϊνά και κουμπώστε τις κόπιτσες.

Τα βασικά που θα χρειαστείτε για το νεογέννητο μωρό σας

Η πρώτη γκαρνταρόμπα του μωρού αποτελείται από λίγα και απλά πράγματα. Τα βασικά είναι:
•    Έξι φορμάκια με μακρύ μανίκι
•    Έξι ζιπουνάκια με κοντό μανίκι
•    Δύο ή τρία ζακετάκια ή μπουφανάκι (ανάλογα την εποχή που γεννήσατε)
•    Ολόσωμη φόρμα για τον χειμώνα
•    Σκουφάκι, γάντια, καλτσάκια και παπουτσάκια
•    Καπέλο για τον ήλιο και γυαλιά ηλίου.

Πηγή: baby.gr